Förstasidan                                                    - för nöjes skull


 

biosalong roterad

Biopremiärer

 

Fredag den 24 augusti

 

Berätta inte för någon

 

För åtta år sedan föll Margot Beck offer för en seriemördare. Hennes man Alexandre lever på tomgång, helt absorberad av smärtsamma minnen och sitt jobb som läkare. När polisen kommer över två kroppar och ett blodigt slagträ i närheten av platsen där man fann Margot, tas fallet upp på nytt, och Alexandre blir huvudmisstänkt för tre mord. Samtidigt får han mystisk e-post med en länk till en övervakningskamera som sätter igång på en angiven tid.

beratta inta for nagon foto noble entertainment

         FOTO: NOBLE ENTERTAINMENT

 

 

 

Är Alexandre utsatt för en djävulsk komplott, eller har hans döda hustru återvänt från graven.

 

Av Marie Öhgren, 070817


 

den fria viljan foto atlantic film

FOTO: ATLANTIC FILM

 

 

Den fria viljan

 

En oväntad och annorlunda kärlekshistoria mellan en ångerfull våldtäktsman och en hämmad kvinna med ett komplicerat förflutet – med denna utgångspunkt utforskar regissören Matthias Glasner frågeställningen om människans fria vilja. Finns den? Hur långt sträcker den sig? Och när tar de destruktiva krafterna över? Hur länge orkar en människa kämpa mot sina egna destruktiva impulser?Kontroversiella Den Fria Viljan nominerades till Guldbjörnen på Berlin Film Festival 2006 och nominerades till Bästa Regi och Bästa Manliga Skådespelare på German Film Awards.

 

Av Marie Öhgren, 070817


 

fantastic_four fox film

FOTO: FOX FILM

 

Fredag den 17 augusti

 

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

 

Fantastic Four håller som bäst på att försöka komma tillrätta med sina inte helt problemfria nya roller som nationens superhjältar när ett nytt hot dyker upp i den mystiska Silver Surfer. Situationen blir allt värre när deras ärkefiende Dr Doom även blandas in i spelet och superhjältekvartetten får återigen ta till all sin kreativitet och sina superkrafter för att bekämpa ondskan.

 

Av Marie Öhgren, 070810


robinson buena vista international

FOTO: BUENA VISTA INTERNATIONAL

 

Fredag den 10 augusti

 

Familjen Robinson

 

Lewis är en pojke som gillar att uppfinna saker. Han är nästan ett geni och en dag uppfinner han en maskin som kan återvinna glömda minnen. Han hoppas kunna avslöja varför hans mamma bestämde sig för att adoptera bort honom men innan han får svaret stjäls uppfinningen. Lewis har nästan gett upp när han träffar den mystiske pojken Wilbur Robinson och tillsammans reser de till framtiden. Där får Lewis tillbringa en dag med Wilburs excentriska familj. I en värld med flygande bilar och flytande städer letar de reda på tjuven som stulit Lewis uppfinningsmaskin samtidigt som de räddar framtiden och avslöjar familjen Robinsons häpnadsväckande hemlighet.

 

Av Marie Öhgren, 070803


 

 

ciao bella sandrew metronome

FOTO: SANDREW METRONOME

 

 

Fredag den 3 augusti

 

Ciao Bella!

 

Ciao Bella är en film om längtan efter den stora kärleken. Om den sinnessjuka berg-och dalbanan av magont, tårar och nackfjun som reser sig. I klassisk Hollywoodstil får vi följa två människors promenad rakt in i varandras armar. Och det bubblar och svider precis som i verkligheten. Men tiden är begränsad. En vecka.   

   Ibland måste man ta sitt livs viktigaste beslut när man är sexton. Mustafa Moradi är en sextonårig kille från Lerum. Han längtar efter en tjej. Problemet är bara att alla tjejer bara vill vara hans kompis. Men så uppenbarar sig en genial idé: han låtsas helt enkelt vara italienare. På Gothia Cup. En värld av möjligheter öppnar sig.

   På andra sidan stan är Linnea på jakt efter en kille med stil, mod och brinnande passion. Inte det lättaste att hitta hemma i Sveriges absolut fulaste och tråkigaste förort. Vem vet vad som hade hänt om hon inte träffat världens mest romantiska italienare, "Massimo".

 

Av Marie Öhgren, 070728

 


 

the_simpsons_movie_01

FOTO: FOX FILM

Fredag den 27 juli

 

Simpsons - Filmen

 

Det krävs en STOR bioduk för att illustrera omfånget av Homer Simpsons dumhet. Nu kommer långfilmen där man gör just det. I Simpsons - Filmen måste Homer rädda världen från en katastrof som han själv skapat.

 

Av Marie Öhgren, 070716


 

 

 

the messengers ej hogupplost 

Fredag den 20 juli

 

The messenger

 

Familjen Solomon bestämmer sig för att flytta från Chicago för att ge sin rebelliska tonårsdotter en lugnare uppväxt. De slår sig ner på en nedgången solrosfarm i North Dakota och allt är frid och fröjd. Men snart  börjar pappan i familjen visa tecken på personlighetsförändring...

FOTO: NORDISK FILM

 


 

Fredag den 13 juli

 

Harry Potter och Fenix-orden

 

 

I Harry Potter och Fenix-orden återvänder Harry för sitt femte skolår på Hogwarts och upptäcker att trollkarls-samhället inte vill kännas vid att han faktiskt mött den ondskefulle Lord Voldemort.

harry potter fenix

FOTO: SANDREW METRONOME

 

Svartkonster 
Trolldomsministern Cornelius Fudge har dessutom anställt den suspekta professor Dolores Umbridge som lärare i försvar mot svartkonster och hennes lektioner, godkända av Ministeriet, lämnar eleverna helt försvarslösa. Harry övertalar sina vänner Ron och Hermione att ta saken i egna händer. Han kallar till hemliga möten med en liten grupp elever som kallar sig "Dumbledores armé" och lär dem att försvara sig mot svartkonster inför den svåra sammandrabbning som närmar sig.

Ny regissör
Ny i regissörsstolen är David Yates, som tidigare gjort bl a "The Girl in the Café", "Sex Traffic" och "State of Play". Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson repriserar sina roller som Harry, Ron och Hermione. Nya ansikten vi kommer att få se är Imelda Staunton ("Vera Drake") som Dolores Umbridge, George Harris ("Tolken") som Kingsley Shaklebolt, Helena Bonham Carter ("Kalle och chokladfabriken", "Duvans vingslag") som Bellatrix Lestrange, Natalia Tena ("Om en pojke") som Nymphadora Tonks och Kathryn Hunter ("All or Nothing") som Mrs Figg. Som Luna Lovegood, en Ravenclaw-elev som blir en viktig bundsförvant till Harry, Ron och Hermione, ser vi den 14-åriga nykomlingen Evanna Lynch.

 

Av Marie Öhgren, 070709

 


 

transformers

FOTO: UIP

Onsdagen den 4 juli

 

Transformers

 

Jorden blir ett stort slagfält då onda utomjordingar bestämt sig för att söka nyckeln till den totala makten. Människornas sista chans att överleva vilar i händerna på tonårige Sam Witwicky.  

   Transformers är ett storslaget action-äventyr baserat på den tecknade TV-serien med samma namn, regisserat av mannen bakom The Island, Armageddon, Pearl Harbor m.m. och producerat av Steven Spielberg.

 

I rollerna: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Voight, John Turturro m.fl.

 

Regi: Michael Bay

 

Av Marie Öhgren, 070702


mr brooks_mrb 4

FOTO: SVENSK FILMINDUSTRI

 

Söndagen den 24 juni

 

Mr Brooks

 

Mr Brooks är en respekterad affärsman och familjefar. Men under den polerade ytan finns en mörkare sida. Den som tidningarna kallar "The Thumbprint Killer" är den sida av Brooks som vill göra det förbjudna.

   Påhejad av sitt mörka alter ego Marshall (William Hurt) slits han mellan den förbjudna lockelsen av mord och avskyn för sina brott. När ett vittne till det senaste mordet hör av sig och kommer med ett ytterst märkligt krav - han vill följa med när Mr Brooks mördar nästa gång - kompliceras situationen. Samtidigt börjar en dedikerad kommissarie (Demi Moore) komma "The Tumbprint Killer" på spåren. Brooks måste nu börja ta större risker och spela ett allt högre spel.

I rollerna: Kevin Costner, William Hurt, Demi Moore, Dane Cook, Marg Helgenberger

 

Regi: Bruce A. Evans

 

Av Marie Öhgren, 070618


hostel_2_09

Sjuka fantasier på spa - se mer i Hostel Part II...

FOTO: SONY PICTURES

 

Fredag 15 juni

 

Hostel part II

 

Ett år efter Hostel så är det dags för HOSTEL PART II. I upp-följaren tar Eli Roth med oss tillbaka dit allt började, samtidigt som han går allt djupare i sitt utforskande av de mörkaste sidorna hos mänskligheten. Även denna gång har Quentin Tarantino varit med och producerat.

I filmen får vi följa tre amerikanska tjejer som reser runt i Rom och som tillsammans med en kvinnlig bekant gör en avstickare för en weekend på ett exotiskt spa i Slovakien där de utlovas avkoppling och att lära känna henne bättre.

Men kommer de att hitta den oas de letar efter, eller kommer de att bli offer för människohandel och sexturism och därmed bli redskap för att uppfylla sjuka fantasier som människorna på spat är på jakt efter att tillfredställa?

 

I rollerna: Lauren German, Roger Bart, Heather Matarazzo, Bijou Phillips, Richard Burgi m fl

Regi: Eli Roth

 

Av Marie Öhgren, 070612


filmremsa

FOTO: MARIE ÖHGREN

underbar och alskad av alla

FOTO: BUENA VISTA INTERNATIONAL

 

Fredag den 24 augusti

 

Underbar och älskad av alla

 

Här får vi följa den något misslyckade skådespelerskan Isabella som väntar på att hennes riktiga liv, det hon är ämnad att leva, ska börja. En dag bestämmer hon sig för att inte vänta längre. Hon ljuger lite i sitt CV, men för att rädda att hon ljög ljuger hon lite mer tills det plötsligt har gått för långt.

 

Av Marie Öhgren, 070817


 

 

FOTO: NORDISK FILM

tatuerad torso nordisk film

Fredag den 17 augusti

 

Irene Huss - Tatuerad torso

 

 

"Tatuerad torso" är baserad på Helene Turstens bästsäljande roman med samma namn om kriminalinspektör Irene Huss. På en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda polisen har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Tatueringen leder kriminal-

inspektören Irene Huss till Köpenhamn, och till den mystiske Tom Tanaka. Fyndet av det skändade liket är upptakten till fler otäcka mord. Helene Tursten har med Irene Huss-böckerna skapat ett nytt universum i den svenska kriminalgenren. Irene Huss är en karismatisk, modern kvinna, som tidigare har varit europamästare i Ju-Jutsu. 38 år gammal är hon mitt uppe i karriären som kriminalinspektör, men hanterar samtidigt ett hemmaliv med make och två tonårsdöttrar.

 

Av Marie Öhgren, 070810


rush hour sf film

FOTO: SF FILM

 

 

Fredag den 10 augusti

 

Rush Hour 3

 

I uppföljaren till de tidigare Rush Hour-filmerna får vi åter se Chris Tucker och Jackie Chan som illa matchande partners med rötter i väst respektive öst. Lee (Chan) och Carter (Tucker) har inte träffat varandra på evigheter – inte sedan Carter ”av misstag” råkade skjuta Lees flickvän och omintetgjorde hans framtidsplaner. Nu korsas deras vägar igen då de står inför utmaningen att ta itu med The Chinese Triad, ett uråldrigt globalt brottsimperium som har en väl bevarad hemlighet. En hemlighet som Carter och Lee måste avslöja för att krossa en kriminell värld av droger, sex och slaveri.

 

Av Marie Öhgren, 070803


 

evan -den allsmäktige uip

FOTO: UIP

 

Fredag den 3 augusti

 

Evan - den allsmäktige

 

Uppföljaren till Bruce Almighty, denna gång med Steve Carrell (40-year old virgin) i huvudrollen. Gud, även denna gång spelad av Morgan Freeman, tar kontakt med kongressledamoten Evan Baxter.

   En ny syndaflod är nämligen på väg och Evan måste bygga en ark för att rädda djur och människor.

 

Av Marie Öhgren, 070728


 
disturbiaFOTO: UIP

Fredag den 27 juli

 

Disturbia


Kale (Shia LaBeouf) ägnar dagarna åt sånt som tonåringar älskar. Han spelar dataspel, surfar på internet, trycker i sig skräpmat och kollar på kabel-TV. Han har fri tillgång till hela huset och Ashley (Sarah Roemer), en supersnygg tjej, har precis flyttat in i grannhuset.
   Men det finns en hake. Kale får inte lämna sitt hus. Han är nämligen dömd till husarrest i tre månader. Han är försedd med fotboja och tar han ett steg utanför tomtgränsen väntar fängelsecellen. Trots fri tillgång till dator och TV börjar den isolerade tillvaron gå honom på nerverna. Uttråkad skaffar han sig en kikare och börjar iaktta sina grannar. Ashley är den han är mest intresserad av, men när hon avslöjar honom och dessutom börjar intressera sig för hans övervakningsprojekt, har de båda skaffat sig en spännande, men livsfarlig hobby.
   Snart märker Kale och Ashley att det inte står rätt till i bostadsområdet. Efter några märkliga händelser börjar de båda misstänka att deras granne (David Morse) är en seriemördare. Men kan det verkligen vara möjligt? Har de snubblat över en fruktansvärd hemlighet som kan komma att kosta dem båda livet, eller har deras fantasi spelat dem ett spratt. En sak är dock säker - även seriemördare har grannar…

 

Av Marie Öhgren, 070716


 

reno

FOTO: UIP

 

Fredag den 20 juli

 

Reno 911!: Miami


Ärade biobesökare,

På Renos poliskårs vägnar skulle jag vilja uttala mig om den film som heter Reno 911!: Miami. DENNA FILM ÄR PÅ INTET SÄTT INITIERAD AV RENOS POLISKÅR. Vi blev informerade av några trevliga människor (läs: förbannade lögnare) att denna dokumentär om vår resa till National Police Convention i Miami Beach skulle heta: Amerikanska hjältar: South Beach Edition. 
   Det hela visade sig dock vara klassiskt Hollywood ****snack. Den film som gjorts består av en massa lögner. Filmen om alla modiga män och kvinnor på Renos polisstation har redigerats ihop på ett sätt som får oss att verka i det närmaste hjärndöda (vilket vi inte är!). JA, visserligen hände det en del oturliga saker när vi var i Miami. JA, människor blev skadade. JA, egendom förstördes. Och ja, en naken person och några passerande träffades av delar från en exploderande tandval. Men…det är också sant att vi gjorde en hel del bra saker också. Och ingen är säker på att det var en tandval, det kunde ha varit en kaskelot eller vilken himla val som helst.
   Vi vill också stanna upp en stund och reflektera över filmens titel. Reno 911!: Miami. Vad i hellskotta? Det måste vara filmhistoriens mest korkade titel. Det är lika osmart som om man skulle kalla någonting Las Vegas Justice Minneapolis eller Philadelphia Emergency St. Louis. Det går bara inte ihop. Om någon förstår sig på titeln, så hör av er till oss, för vi fattar noll.
Er ödmjuke,
Lt. Jim Dangle, Reno Sheriff’s Department. Reno NV.

 


 

FOTO: NONSTOP ENTERTAINMENT

trollflojten

Fredag den 6 juli

 

Trollflöjten

 

 

Trollflöjten är ett

av världens mest älskade verk signerat Mozart,

här i en visuellt lekfull och moderniserad version som utspelar sig under Första världskriget. Filmen följer troget operans grund-handling; den manlige huvudkaraktären Pamino ska rädda den vackra Pamina som kidnappats av ondsinte Sarastro.  

 

 

Trollflöjten är regisserad av Shakespearefantasten Kenneth Branagh (Hamlet, Mycket väsen för ingenting) och manuset (libretto) är översatt till engelska av Stephen Fry.

   I rollerna ser vi nya stjärnskott på operascenen såsom Joseph Kaiser och Amy Carson. En spektakulär film- och musikupplevelse som hade simultan världspremiär på filmfestivalerna i Toronto

och Venedig 2006. Trollflöjten var en av de största filmerna som spelades in i Storbritannien under 2006.

 

Av Marie Öhgren, 070702


 

 

Onsdagen den 27 juni

 

Die Hard 4.0

 

YIPPEE-KI-YAY! John McClane är tillbaka! En attack mot USAs samtliga datanätverk hotar att slå ut hela nationens infra-struktur.

   Männen bakom attacken har förut-sett alla åtgärder som myndigheterna kan vidta för att hindra dem, men de räknade inte med vad som kan hända när John McClane ger sig in i leken...

 

 

live_free_or_die_hard_01

Brue Willis är tillbaka som actionikonen John McClane.                                          FOTO: FOX FILM

I övriga roller: Maggie Q, Justin Long, Timothy Olyphant och Jeffrey Wright.

 

Regi: Len Weisman

 

Av Marie Öhgren, 070626


 

the reaping

FOTO: SANDREW METRONOME

 

Söndagen den 24 juni

 

The reaping

Katherine Morrissey har en ovanlig begåvning. Ryktet om hennes avslöjanden av myter, tar henne till en liten by i Texas för att undersöka ett antal händelser som liknar Bibelns tio plågor...

Tvåfaldigt Oscarbelönade Hilary Swank ("Million Dollar Baby", "Boys Don't Cry") spelar huvudrollen mot bland andra David Morrissey ("Derailed", "Flicka med pärlörhänge", "Hilary & Jackie") och Annasophia Robb ("Kalle och chokladfabriken").

Regissören Stephen Hopkins regisserade senast den kritikerrosade "The Life and Death of Peter Sellers" och har även regisserat flertalet avsnitt ur den framgångsrika tv-serien "24". The reaping är producerad av Joel Silver ("The Matrix"-trilogin) och Robert Zemeckis ("Cast Away", "Dolt under ytan").

 

Av Marie Öhgren, 070624

 

Bio i siffror

 

Biobesök (totalt):

2005: 14,6 miljoner

2006: 15,3 miljoner (preliminärt)

 

Biobesök (svensk film):

2005: 3,3 miljoner

2006: ca 3 000 000 (preliminärt)

 

Mest sedda (alla) filmer 2006 (preliminärt):

1. Pirates of the Caribbean: Död mans kista, 1 126 000 besök

2. Casino Royale, 653 000 besök

3. Da Vinci-koden, 652 000 besök

 

Mest sedda svenska filmer 2006 (preliminärt):

1. Heartbreak Hotel, 462 000 besök

2. Beck - skarpt läge, 285 000 besök

3. Offside, 249 000 besök

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007