logga5 röd                                              för nöjes skull


 

 

 
biosalong roterad

Kommande biopremiärer 2008

 

 

 

 

Fredagen den 7 mars

 

Iskariot

 

Iskall thriller om brödraskap och skuld. Valle (Jacob Ericksson) har alltid älskat sin lillebror Adam (Gustaf Skarsgård). Själv är han framgångsrik kirurg med fru, barn och fin villa på Lidingö medan Adam redan tidigt fastande i droger och kriminalitet. Sakta men säkert närmar sig Adam sin egen undergång. Han jagas av den undre världen för en obetald skuld och söker hjälp av sin bror. Valle och hans familj hotas och han tvingas välja mellan att överge sin lillebror eller sätta familjen i säkerhet.

FOTO: SCANBOX ENTERTAINMENT

Iskariot

 

3:10 To Yuma

FOTO: SF FILM

Fredagen den 7 mars

 

3:10 To Yuma

 

Westernklassikern 3:10 to Yuma blev film första gången 1957, då med Glenn Ford i rollen som den laglöse Ben Wade. I James Mongolds (Walk the Line) film, är det Russell Crowe som spelar den hänsynslöse Wade. När han blir tillfångatagen utfästs en belöning till den som kan eskortera honom till tåget till Yuma där han ska ställas inför rätta. Den fattige ranchägaren Dan Evans (Christian Bale) åtar sig den riskfyllda uppgiften, för att med hjälp av pengarna kunna rädda sina ägor från att lösas in av banken. Med Wades mannar hack i häl påbörjar Evans den farliga resan mot rättvisan.

 

 

Fredagen den 29 februari

 

No country for old men

 

Tommy Lee Jones spelar en desillusionerad sheriff som får ta följderna av att en jägare en dag ramlar på några lik, en hög heroin och två miljoner dollar, i hans distrikt. En händelse som får våldsamma konsekvenser.

No country for old men

FOTO: UIP

 

 

Vantage Point

Dennis Quaid är en av skådisarna i Vantage Point.

FOTO: SONY PICTURES

 

Fredagen den 29 februari

 

Vantage Point

 

En skrämmande thriller där den amerikanska presidenten blir skjuten under ett tal i Madrid samtidigt som en bomb exploderar och dödar dussintals av människor.

    Man får följa de hemska händelserna ut olika personers perspektiv, där ibland presidentens säkerhetsvakter och mördarna, som är ledda av en välkänd terrorist.

 

Morgan Pålsson, världsreporter

 

 

Morgan Pålsson, reporter vid Sveriges Television, tror att han ska bli utnämnd till ny utrikeskorrespondent i Washington. Istället blir han skickad med sin fotograf Robert att bevaka valet i ett litet afrikanskt land ingen någonsin hört talas om. Redan första dagen i Matòbo utbryter en militärkupp och Morgan hamnar som enda utländska journalist i centrum för hela världens nyhetsrapportering. Här kommer den första långfilmen om komikerparet Anders Janssons och Johan Westers publikhyllade rollfigurer från tv-serien HippHipp. Filmen produceras av Martin Persson på Anagram Produktion, manus är skrivet av komikerparet tillsammans med manusförfattaren Wiktor Ericsson och för regin svarar Fredrik Boklund.

Fredagen den 22 februari

 

Morgan Pålsson

Världsreportern Morgan Pålsson skickas på ett helt annat uppdrag än han tänkt sig.

FOTO: SANDREW METRONOME

 

 

Jumper

FOTO: FOX FILM

Fredagen den 22 februari

 

Jumper

 

David Rice (Hayden Christensen) upptäcker en dag att han kan teleportera sig till vilken plats som helst på jorden. Från New York till Tokyo till Rom på några sekunder, allt är möjligt. Ända till David upptäcker att det finns fler med denna förmåga, så kallade Jumpers och att det finns de som gör allt för att utplåna dem.

I rollerna ser vi bland andra Hayden Christensen (Star Wars-filmerna), Samuel L. Jackson och Rachel Bilson (TV-serien O.C) och filmen regisseras av Doug Liman som tidigare gjort bland annat The Borune Identity och Mr & Mrs. Smith.

 

Utlämnad

 

Politisk thriller om rättsystemet och samhällsklimatet i USA efter attentaten på World Trade Center i New York 11 september 2001. Utlämnad handlar om en värld i kris och en familj i fara. Gränsen mellan förhör och tortyr är hårfin, likaså gränsen mellan att jobba med välgörenhet i en värld som bär spår efter attentaten den 11 september 200, och att inte följa de regler som hänger ihop med moral och etik – att kämpa mot terrorism eller att själv bli en terrorist. Anwar El-Ibraim, en kanadensisk vetenskapsman av egyptiskt ursprung, tycks hela tiden hamna på fel plats vid fel tillfälle. Och nu kommer han få veta vad det innebär att korsa den hårfina gränsen.

 

I Utlämnad spelas rollerna av bland andra Reese Witherspoon, Meryl Streep, och Omar Metwally.

FOTO: SF/NEW LINE CINEMA

Fredagen den 15 februari

 

 

Utlämnad

 

Fredagen den 8 februari

 

Asterix på Olympiaden

Clovis Cornillac som Asterix och Gérard Depardieu som Obelix deltar i Olympiaden.

FOTO: SANDREW METRONOME

 

Asterix på Olympiaden

 

Asterix och Obelix deltar i Olympiaden för att hjälpa sin vän Alafolix, som med deras vinst kommer att tillåtas att gifta sig med prinsessan Irina. Som främste motståndare har de Brutus, som är ett starkt motstånd då han tar till alla medel för att vinna spelen för att kunna stjälpa sin egen far, Julius Caesar.

 

Stjärnspäckat

I den stjärnspäckade rollistan till denna tredje spelfilm om den galliske hjälten Asterix, ser vi bland andra Gérard Depardieu som Obelix, Clovis Cornillac (En långvarig förlovning) som Asterix, Alain Delon som Julius Caesar, Jamel Debbouze (Infödd soldat, Amelie från Montmartre), idrottsikonerna Michael Schumacher, Amélie Mauresmo, och Zinédine Zidane samt supermodellen Gisele Bündchen. Frédéric Forestier och Thomas Langmann regisserar.

 

Fredagen den 8 februari

 

De glömda själarnas ö

 

 

Broby, en liten hamnstad, inget liv och rörelse, ingen spänning. Det värsta stället för Lulu att flytta till med sin bror och mamma. Lulu dyrkar allt som har med det övernaturliga att göra och drömmer om att det någon gång, bara en enda gång, sker något som ger tecken på att andar och magi inte bara finns i fantasins värld. Hon önskar sig ett äventyr. Men man ska vara försiktig med vad man önskar sig…

De glömda själarnas ö

FOTO: SONET FILM

 

 

Charlie Wilson's War

Fredagen den 1 februari

 

 

 

Charlie Wilson's War

 

Filmen Charlie Wilson's War är baserad på en sann historia om en kongressledamot från Texas, vars karriär fick ett abrupt slut under 80-talet då han hittades i badet med två kokainpåtända strippor. Han gjorde dock comeback som mannen bakom den största CIA-operationen i USAs historia, genom att stödja afghanska rebeller under Sovjet-ockupationen.

 

 

Julia Roberts spelar Joanne Herring.

FOTO: UIP

 

 

Fredagen den 1 februari

 

Alvin och gänget

 

 

I den här familjekomedin får vi möta de talande och sjungande ekorrarna Alvin, Simon och Theodore. Av en slump träffar de en dag på den misslyckade musikern Dave och tillsammans erövrar de topplistorna världen över.

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: FOX FILM

Alvin and the Chipmunks

 


Tidigare biopremiärer

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

Annonser:

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007