Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Mys i biosalongen

Biopremiärer

 

Redaktör Marie Öhgren 2010-03-01

 

Biotider på Din ort...

Bioguiden

Share |

Brothers

FOTO: NOBLE ENTERTAINMENT

Fredagen den 5 mars

 

Brothers

 

Soldaten Sam lämnar frun Grace och deras barn för ett uppdrag i Afghanistan. Under tiden flyttar hans strulige lillebror Tommy, som just kommit ut från fängelset, in hos familjen. Snart befaras Sam ha omkommit i strid och i hans frånvaro uppstår en oväntad romans mellan Tommy och Grace. Men en dag kommer Sam hem. Baserad på Susanne Biers hyllade ”Bröder”.

Fredagen den 26 februari

I love you Philip Morris

En komedi baserad på en sann historia av kriminalreportern Steve McVicker om vad som kan hända när rättssystemet, ett våghalsigt sinne och ovillkorlig kärlek kolliderar. Steve Russell (Jim Carrey) är lyckligt gift med Debbie (Leslie Mann) och är en mönsterinvånare i staden där de bor. En bilolycka får honom att drastiskt omvärdera sitt liv. Steven inser genom en uppenbarelse att han är gay och beslutar sig för att leva sitt liv fullt ut – även om det innefattar att bryta mot lagen. Stevens nya syn på livet gör att han ganska snabbt hamnar i fängelse. Där tar livet ännu en ny vändning och han blir galet kär i Phillip Morris, en känslosam och lågmäld kille (Ewan McGregor). Stevens hängivelse att få leva ett liv i frihet tillsammans med Phillip driver Steve till fler och flera innovativa brott. Han är beredd att göra vad som helst för att förenas med Phillip utanför murarna och han genomför en rad osannolika rymningsförsök.

I love you Philip Morris

Jim Carrey och Ewan McGregor spelar i en ny film regisserad av Glenn Ficarra och John Requa, manusförfattarna till den numera kultförklarade Bad Santa.

FOTO: SCANBOX

 

Shutter Island

FOTO: UIP

Fredagen den 19 februari

Shutter Island

Martin Scorsese står för regin i filmatiseringen av Dennis Lehanes succéroman, Patient 67. Den stjärnspäckade rolllistan har Leonardo diCaprio i huvudrollen som detektiven Teddy Daniels, vars jakt på en kvinnlig mördare tvingar honom till det stora mentalsjukhuset den ensligt belägna ön Shutter Island. Förutom DiCaprio medverkar även Sir Ben Kingsley, Emily Mortimer, Mark Ruffalo, Max von Sydow, Michelle Williams, Patricia Clarkson m.fl. I rollerna: Leonardo DiCaprio, Sir Ben Kingsley, Emily Mortimer, Mark Ruffalo, Max von Sydow, Michelle Williams, Patricia Clarkson m.fl.

 

Percy Jackson - kampen om åskviggen

FOTO: FOX FILM

Fredagen den 12 februari

 

Percy Jackson – kampen om Åskviggen

Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan - men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv - och de är inte på gott humör. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva.

 

Fredagen den 12 februari

 

Farsan

Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna. En varm komedi om kärlek, vänskap och konsten att vara man. I rollerna: Jan Fares, Torkel Petersson, Anita Wall, Hamadi Khemiri, Nina Zanjani, Juan Rodriguez, Jessica Forsberg m fl.

 

Josef och Jan Fares. FOTO: PETER WIDING/MEMFIS FILM

Farsan

 

Men who stare at goats

FOTO: SANDREWS METRONOME

Fredagen den 5 februari

The Men who Stare at Goats

I bakvattnet av avslöjanden om tortyrmetoder som använts av den amerikanska armén i Afghanistan och Irak, kommer en film om en mindre känd förhörsmetod med ursprung i New Age-teorier. Den har använts i USA:s krig mot terrorism bland annat i förhör vid Guantánamo Bay. Filmen handlar om en hemlig enhet i den amerikanska armén som utgår från teorin om att man, med rätt mental träning, bland annat kan gå igenom väggar och murar och att man kan döda getter genom att stirra dem till döds. I rollerna: George Clooney, Jeff Bridges, Kevin Spacey, Ewan McGregor m.fl.

 

Prinsessan och grodan

FOTO: DISNEY

Fredagen den 5 februari

Prinsessan och grodan

Den jazzälskande Prinsen Naveen av Maldonia blir förvandlad till en groda av den elaka Voodoodoktorn, Dr. Facilier. I ett desperat försök att bli människa igen försöker Prins Naveen att få den vackra servitrisen Tiana att kyssa honom för att bryta förtrollningen. Men kyssen ger inte den önskade effekten som Naveen hade hoppats på. Istället för att han blir människa igen, så drog den in Tiana i förtrollningen och även hon förvandlas till en groda. Nu måste båda två ge sig ut på äventyr för att finna den godhjärtade Voodooprästinnan av Bayou, Mama Odie, för att få hjälp.

 

Till vildingarnas land

FOTO: SANDREWS METRONOME

Fredagen den 29 januari

 

Till Vildingarnas Land

 

Filmen berättar historien om Max, en oregerlig och känslig pojke som känner sig missförstådd och som rymmer hemifrån till Vildingarnas Land. Max landar på en ö där han möter mystiska och besynnerliga varelser vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Vildingarna längtar desperat efter en ledare som kan guida dem, precis som Max längtar efter ett kungadöme att härska över. När Max krönts till kung, lovar han att skapa en plats där alla blir lyckliga. Max upptäcker snart att härska över sitt kungadöme inte är så enkelt och hans relationer där visar sig vara mer komplicerade än var han trodde från början. I rollerna: Catherine Keener,Max Records, Mark Ruffalo, Lauren Ambrose, Chris Cooper, James Gandolfini, Catherine O’Hara, Forest Whitaker.

 

 

Fredagen den 22 januari

 

It's Complicated

Jane (Meryl Streep) är mor till tre vuxna barn, äger en blomstrande restaurang i Santa Barbara och har, tio år efter skilsmässan, ett vänskapligt förhållande till sin exmake, advokaten Jake (Alec Baldwin). Men när Jane och Jake reser bort tillsammans för deras sons collegeexamen börjar saker och ting bli komplicerade. En oskyldig måltid tillsammans leder till något ingen av dem hade kunnat förutse – en kärleksaffär. Då Jake är omgift med den mycket yngre Agness (Lake Bell) har Jane helt plötsligt blivit den andra kvinnan. Fångad mitt i den pånyttfödda romansen finns Adam (Steve Martin), en arkitekt som anställts av Jane för att designa om hennes kök. Även Adam läker såren från en skilsmässa men faller snart för Jane. Han inser dock snart att han blivit en del av en invecklad kärlekstriangel. Bör Jane och Jake försöka gå vidare med sina liv eller kan det vara

It's complicated

FOTO: UIP

 

så att kärleken är ljuvligare vid andra försöket? Det är komplicerat.

FOTO: SONY PICTURES

 

Fredagen den 22 januari

Det regnar köttbullar

Flint drömmer om att bli vetenskapsman och uppfinner allt från gående tv-apparater till hårväxtmedel och råttfåglar - till hans pappas stora förtret. En dag uppfinner Flint en maskin som kan producera mat av ingenting, bara genom en knapptryckning kan han få en utsökt hamburgare i sin hand. Men som vanligt för Flint är det något som går fel och maskiner flyger iväg genom staden och förstör allt i sin väg tills den försvinner upp bland molnen. Invånarna i staden är rasande på Flint – tills den dagen det börjar regna mat från himlen.

 

Vägen

Viggo Mortensen i en bister film baserad på Pulizerbelönaden boken No country for old men. FOTO:SCANBOX

Fredagen den 22 januari

Vägen

Det enda de har kvar är varandra. Världen är i stort sett död efter en klimatkollaps och av mänskligheten finns knappt någonting kvar - endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än. En far och hans son går ensamma genom ett ödsligt och förkolnat landskap. Inget liv syns till och endast en svag vind kan skönjas. Kylan är bitande, nästintill outhärdlig, och snön som faller är grå. Himlen är mörk. De är på väg mot kusten trots att de inte vet vad, om någonting alls, väntar på dem där. De har ingenting kvar, förutom en kundvagn med ett fåtal tillhörigheter och en pistol att försvara sig med om de skulle bli hotade av någon av de fåtal förvildade människor som finns kvar. En filmatisering av Carmac McCarthys bok No Country For Old Men. I rollerna: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Guy Pearce, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall m. fl.

 

 

 

 


 

Tidigare biopremiärer

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

Pidde Andersson bloggar om film.

 

Fredzilla blogg

Allmänna yranden om film, musik, kultur och ytterst personliga saker.

Fred

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007