nyfiken    envis   ansvarsfull   driftig  kreativ   idérik  positiv    lyhörd   målinriktad  snabb

Har du också nyheter?

Anlita mig – en erfaren frilansjournalist – för kortare timuppdrag eller längre projekt! Jag levererar bild och text till tidning (print/webb), kommunicerar via intranät, manusgranskar, textredigerar, skriver pressmeddelanden och nyhetsbrev. Jag kan också hjälpa till att hålla er hemsida uppdaterad och sökoptimerad, formge trycksaker, skriva rapporter, dokumentera konferenser och evenemang. 

 

Lill Eriksson

Frilansjournalist/webbredaktör

070-331 49 21

Skåne/Öresundsregionen

lill.eriksson@eventnews.se

 

 

eventnews.se

Jag är en nyfiken journalist med genuint intresse för människor och samhället i stort. Jag kan även webb, foto, video och sociala medier. Resor tillhör jobbet – jag är verksam i hela Öresundsregionen och här har jag ett bra kontaktnät inom media.

 

Jag har skrivit bland annat om

  • offentlig sektor
  • näringsliv
  • forskning
  • teknik
  • motor
  • miljö
  • samhälle
  • kultur
  • natur och trädgård

Jag började skriva som frilans 1998, bland annat i tidningen Vi Föräldrar, facktidningen Syd Ekot, nättidningen Epigon och Utrikespolitiska föreningens tidning. Jag har också lång och bred arbetslivserfarenhet inom ekonomi, logistik och marknad, projektledning inom bilindustrin, IT- och forskningsföretag med stora internationella verksamheter. Jag har arbetat utomlands, som sekreterare i Europaparlamentet i Bryssel, Strasbourg och Luxemburg.

 

Sedan 2005 har jag arbetat på tidningsredaktion. Först några år som fast anställd lokalredaktör i Landskrona-Svalöv och journalist i Politikens regionala tidning Näringsliv NV Skåne. Därefter som redaktör och redaktionschef, på Aller Business (numera Mentor), bl a tidningarna Motor-Magasinet och Transport & Hantering och dåvarande industrinättidningen IDag.se.

 

Jag har haft glädjen att skriva om vitt skilda ämnen. Några av mina uppdragsgivare har varit Helsingborgs Dagblad, förlaget Natur & Trädgård, branschtidningen Golv till Tak och Kommunlitteratur i Höganäs. Förutom att skriva artiklar och leverera bilder, har jag arbetat som kommunikatör, manusgranskare och redaktör.

 

Jag började som webbredaktör och forskningsadministratör vid Medicinska fakulteten vid Lunds universitet 2010 och skapade ett intranät till Avdelningen för psykiatri. Jag har också skapat hemsidor, bland annat till Ribbingska stiftelsen. Sedan 2007 har jag drivit nättidningen eventnews.se (som jag byggt upp från grunden), fram till 2013 då jag anställdes vid Helsingborgs Dagblad för att starta lokaltidningen Hallå Landskrona.

 

På IT-sidan har jag arbetat i många olika program genom åren och jag lär mig snabbt nya. Idag arbetar jag bland annat i News Pilot, Photoshop, Dreamweaver, Flash, Premiere Pro och Indesign.

 

På gymnasiet läste jag ekonomisk linje och på högskola har jag läst vidare inom juridik, journalistik med inriktning på naturvetenskap och teknik, videojournalistik, IT, webb, multimedia, informationsformgivning och miljö.

 

Här kan ni läsa några av mina publicerade artiklar.

 

Välkommen att kontakta mig gällande era nyheter!


Sagt av mina referenser

 

”Lill har presterat utmärkta resultat. Hon är utåtriktad, noggrann och mycket bra stilist och fotograf. Hon har också visat en utmärkt förmåga att ta egna initiativ och visat prov på bra ledaregenskaper. Dessutom har hon stor kunskap om datorsystem, webbsidor med mera. Arbetet har bland annat inneburit att sätta sig in i två olika branschområden, transporter med logistik och fordonsbranschen. Hon har visat en utmärkt förmåga att utveckla de här två områdena i koncernens tidningar. Lill är också mycket målinriktad och ambitiös.”

 

Olle Holm, chefredaktör Motor-Magasinet

”Lill är en god stilist, kan fotografera och tar gärna initiativ när så behövs. Hon har snabbt satt sig in i ett ämnesområde och varit mycket produktiv, noggrann och effektiv. Hon har god social känsla och kommer lätt in i arbetsgemenskapen.”

 

Tommy Paremo, chefredaktör Transport & Hantering

 

 

”Lill har genom sin positiva läggning och sitt professionella bemötande, utfört sitt uppdrag till vår fulla belåtenhet. Vidare har Lill visat prov på stort engagemang och god förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter.

 

Peder Bjursten, konsultchef Poolia Professionals