logga5 röd                                                  - för nöjes skull


Hur firar Du Sveriges nationaldag?

 

Berätta för oss - du kan vinna en fin flagga

 

 

FIRA. Historiska berättelser med Herman Lindqvist i Gamla Stan eller allsång med Bosse Larsson. Ska man tro ett pressmeddelande från Stockholms kulturnämnd kommer Bosse vara iförd den nya stass som man inhandlat vid Stadsmissionens modevisning. Tyvärr rör det sig nog om ett klassiskt syftningsfel, så att man själv avses bära plagget, men man vet ju aldrig…Larsson kanske slutar som en attans sexig nationalsymbol.

 

Mycket musik

För tredje året i rad firas den 6 juni som helgdag med ett rikt program av konserter och evenemang på många olika platser i Sverige och så klart även i Stockholm. I Stadshusets trädgård är det Tobbe Trollkarl som trollar, och på Riddarfjärden bjuds på turer med sagor för små och stora. Den som hellre håller sig på torra land och till ett mer konventionellt firande får tillfälle att sjunga nationalsången tillsammans med Jan Åström.

   Äta bör man annars dör man, så också på nationaldagen. Stockholms godaste mat skryter man om i Kungsträdgården och på Galerie So Stockholm utlovas en äkta syjunta och tillhörande kafferep. Sköna rytmer hör också fest till, i huvudstaden är det bland andra Hoffmaestro och Melody Club som står för de melodiska inslagen.

Kungsholmens stadsdelsnämnd gör nationaldagen mer till en familjefest och fyller Rålambshovsparken med underhållning och prova-på-aktiviteter.

 

img_2504

img_2450

FOTO: LILL ERIKSSON

 

- Vi hoppas på en stor familjefest där generationer kan mötas genom att uppleva, upptäcka och uppskatta kultur och fritid tillsammans, säger Regina Öholm, ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd. Konferencier är Nassim Al Fakir och i närheten av rockscenen sägs Gud (!) tälta. I parken i övrigt finns ett tiotal idrotter att prova, medan pensionärsföreningarna intar Smedsuddsbadet. Under nationaldagen är det kultur som gäller. I parkleken bjuds på marionetteater och konstverkstad och andra inslag är ambulerande gatuteater och en stor konstutställning. Den som väljer Farsta eller Skärholmen får se teater och clowner och lyssna till visor av bland andra Sofia Karlsson och Stefan Sundström. Hela dagen gäller traditionsenligt nationaldagsfirande på Skansen och kvällens firande från Sollidenscenen sänds på SVT.

 

GRATTIS SVERIGE!

 

Firar du Sveriges Nationaldag i Stockholm? Berätta kortfattat hur dagen förlöpte, senast den 7 juni – du kan vinna en fasadflagga!

 

 

 

 

 

 

Av Redaktionen 070606


 

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007