Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Kristianstad tipsar nöjeslystna i mobilen

 

IT. Allt fler vill nå oss även när vi är på språng. Kristianstad kommun blir pionjärer i landet genom att bygga en mobil turistbyrå. Via den ska bland annat evenemangssugna besökare få reda på det som händer i staden.

   – När du kör in i staden får du information via stortavlor som säger att du ska skicka ett SMS för att få information om vad som är på gång. Svaret kommer blixtsnabbt tillsammans med en länk till vår mobila sida. Där kan du läsa vad staden har att erbjuda till exempel kultur, nöjen, näringsliv, shopping, caféer och restauranger, berättar projektledaren Patrik Lindblom på Kristianstad kommun. I Japan är användningen av mobilt Internet redan större än datorn, men även på hemmaplan växer alltså intresset. Arbetet i Kristianstad har bara börjat, nu ska innehållet bestämmas. Den mobilanpassade sajten beräknas vara klar i januari-februari nästa år och kan på sikt bli en miljövänlig satsning.

   – Våra besökare får alltid aktuell information, en broschyr har ju en begränsad livslängd. Vi kan uppdatera den mobila hemsidan när vi vill. Som användare är du inte heller låst till en dator. Dessutom ser vi också miljömässiga fördelar, färre trycksaker sparar skog, avslutar Lindblom.

2008-11-21

 

Förslag på hur Kristianstad kommuns mobilwebb kan komma att se ut.

FOTO: SWAY REPUBLIC

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007