Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Dramaten samarbetar med Skåne

DRAMA. Dramaten i Stockholm inleder ett treårigt samarbete med åtta städer ute i landet för att nå en bredare publik. Det är bland annat riksteaterföreningarna i Kristianstad och Lund som till en början får fem olika produktioner från Dramaten. Samarbetet omfattar dramaproduktioner, skolföreställningar, läsningar och filmvisningar.

   – Den här nya formen av samarbete med Riksteatern gör det möjligt för oss att hitta en ny publik – både barn och vuxna utanför Stockholm. Vi visar också på detta sätt för första gången bredden på Dramatens repertoar på turné, säger Staffan Valdemar Holm, teaterchef vid Dramaten.

 

Även för barn och unga

Det första året omfattas samarbetet av dramat Gäckanden med manus och regi av Dramatens tillträdande teaterchef Marie-Louise Ekman. I den medverkar bland andra Marie Göranzon och Gunilla Nyroos. Vidare ingår barnföreställningen Drömström och Rundlund av Martina Montelius i regi av Ellen Lamm, Mats Kjelbyes Blästrad som spelas för högstadiet och gymnasiet, digitala filmvisningar av Bernardas Hus, gestaltad läsning av Den Bergtagna av Victoria Benedictson och Ensam av Alfhild Agrell. Det blir dessutom konserter med Romeo och Julia-kören. Vårens turné innehåller ett större samlat utbud och gör det möjligt för varje spelort att skapa en ”minifestival” med olika typer av föreställningar för olika målgrupper. Om det faller väl ut kan samarbetet förlängas och byggas ut för att gälla fler orter.
2008-11-21

 

Gäckanden

Marie-Louise Ekmans Gäckanden kommer med Dramaten-uppsättningen till Skåne i vår.

FOTO: DRAMATEN

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007