Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Kommunchef från Gävleborg blir kulturchef i Helsingborg

KULTURCHEF. I dagarna blev det klart vem som ska axla ansvaret för Helsingborgs stads kulturförvaltning. Det blir Kerstin Hassner, som idag arbetar som kommunchef i Ljusdal.

   – Min bakgrund ligger i kultursektorn och de senaste åren har jag längtat mer och mer efter att återvända. Det här uppdraget känns både rätt och naturligt för mig, säger hon. Runt 70 ansökningar har kommunen fått in och bland dessa fanns flera högt kvalificerade sökande. Enligt rekryteringsgruppen ville man ha en person med lång erfarenhet av kommunalt ledarskap. Hassner har varit chef i drygt 20 år för olika förvaltningar och verksamheter i Ljusdal.

   – Vår kulturförvaltning har just genomgått stora förändringar. Därför har vi lagt särskilt stor vikt vid social- och handlingskompetens. Vi behöver en samlande kraft som för organisationen framåt, säger Helsingborgs stads personaldirektör Jörgen Fransson.

 

Färjechef rycker in i omgående

Men Hassner flyttar inte till Skåne på studs, hon tillträder tjänsten först om några månader. Därför har även en tillförordnad kulturchef rekryterats som börjar nu i månadsskiftet. Tjänsten innehas då av ledarskapsutvecklaren Gunnar Enefält, som under 90-talet arbetade som kommunchef och som chef på Scandline Ferry Lines. I torsdags hölls de fackliga förhandlingarna och därmed återstår bara ett formellt beslut i kommunstyrelsen i morgon den 26 november.

 

2008-11-25

 

Kerstin Hassner blir ny kulturchef i Helsingborg

Kerstin Hassner tar över som chef för kulturförvaltningen i Helsingborg om några månader.

 

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007