Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

HTK

I söndagens SM-final kommer Helsingborg troligen ställa upp med sitt stjärnlag; förstasingeln Sofia Arvidsson, rankad 56:a i världen, andrasingeln Johanna Larsson (165), tredjesingeln Anna Smith (369) och fjärdesingeln Hanne Skak Jensen (412).

 

Högklassig damtennis när SM avgörs i Helsingborg

 

TENNIS. I helgen spelas SM-final i damtennis i Helsingborg. Då visar förhoppningsvis hemmaklubbens 20-åriga Johanna Larsson framfötterna. Under bara detta år har hon klättrat 130 placeringar på världsrankingen. Hon är rankad 165 och gör sin sjätte säsong i Helsingborgs Tennisklubb efter att bland annat ha vunnit SM-guld för klubben 2005. Att man är beroende av den här tjejen visades året därpå då laget blev degraderade till division ett, när hon var skadad och inte kunde spela. I fjol var Johanna Larsson tillbaka och spelade i stort sett samtliga matcher när laget åter tog sig upp i elitserien.

   – Det blir guld för HTK, sade hon säker på sin sak några dagar innan seriestarten. Och det vädras utklassning inför söndagen - klubben vann elitserien utan matchförlust och ställs i söndagens SM-final mot serietvåan KLTK från Stockholm. Motståndarna anförs av före detta Fed Cup-spelaren Maria Wolfbrandt, som spelar förstasingel.

Resterande i truppen är juniorer på hög Sverige-nivå, men när lagen möttes i seriespelet blev det en klar seger till Helsingborg. Trots guldvittringen tar klubbens vice ordförande Mats Carlsson inte ut något i förskott:

   – I en cup-betonad SM-final vet man aldrig, även om vi naturligtvis är klara favoriter, säger han och hoppas på storpublik i Olympiahallen när det bjuds på tennisunderhållning av hög klass.

 

Topplag efter Sofia-kontrakt

Enligt Svenska Tennisförbundet är årets lag i Helsingborg det bästa som någonsin ställt upp i damernas elitserie. Inför årets serie har man förstärkt med två spelare - svensk-engelska Anna Smith och Sverige-ettan Sofia Arvidsson. Hon är rankad 56:a i världen och norpades från Malmö Bellevue TK, där hon vunnit SM-guld i förra årets elitserie. När man har tillgång till alla spelare i laget kan man ställa upp med fyra som är runt de 400 bästa i världen. Tidigare under serien har de inte varit hemma samtidigt, mer än i mötet mot Falkenbergs TK. Tack vare stjärnorna på vift runt om i världen har de yngre spelarna i truppen, som Eveliina Virtanen, Beatrice Cedermark, Julia Ripa, Åsa Bengtsson och Linda Carlsson, också fått chans till elitseriespel.

 

Fotnot. Matchen spelas den 30/11 efter spelarpresentationerna klockan 12.45.

 

2008-11-27

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007