Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Ner för julkonsert och upp för nyårsrevy

JULKONSERT. För många artister innebär december högsäsong, julgalor och företagsshower är en viktig del i deras inkomster.

   – Om man ska leva på sitt artisteri krävs 80-120 spelningar per år, och av dessa ligger upp till 30 runt jul o nyår, säger Göran Rudbo i Triple & Touch till Kulturnyheterna. Han är med i Julkonserten 2008 som i oktober märkte att den tidigare uppgången plötsligt kom av sig.    Förra året gjorde den här julkonserten två föreställningar varje kväll på tio ställen. I år blir det endast dubbla föreställningar på fyra orter. I branschen talas det om överetablering och att företagen sparar in på julevenemang i osäkra tider. Christmas with och Tomtegalan har fått dra ned på antalet spelningar och Julgalet och ett par shower av Julgalan har helt ställt in enligt SVT.

   – Det är ingen kris, för det är mycket folk ute ändå, det är en tradition, säger Julius Malmström som arrangerar konserten där bland andra Rudbo, Pernilla Wahlgren och Linda Lampenius medverkar. Det ser inte bättre ut längre norrut.

   – I Luleå sålde vi 5 000 biljetter i fjol, i år 581, säger Ken Johansson, arrangör av Julgalan Växjö och Luleå. Bäst klarar sig de som sålt företagsbiljetter tidigt och julkonserter utan julbord som riktar sig till privatpersoner.

 

Nyårsrevy en vinnare

När det gäller ett helt annat julevenemang är det muntrare tongångar. I Arlöv där man sedan flera år tillbaka spelar nyårsrevy, ser man ingen nedgång, tvärtom. Där har man hittat sin speciella nisch och har nästan sålt slut på alla biljetter.

   – Vi har aldrig förr sålt så mycket biljetter så här tidigt, säger arrangören Kent Nilsson till Skånska Dagbladet. Det största antalet föreställningar som någonsin spelats på en säsong var förra årets 72. Kent Nilsson tror att rekordet kan slås 2009 om trenden håller i sig. Över 16 000 biljetter har sålts och redan nu har revyn förlängt spelperioden till slutet av mars. Men det finns utrymme att spela hela april också. Bakom framgången ligger tradition och bra artister.

   – Siw Carlsson och Sven Melander ligger bakom årets publikrusch. De båda är en kombination vi haft här tidigare, folk vet att det blir roligt. Vi har en stor och trogen publik, men vi märker också att det tillkommer folk varje år, speciellt ungdomar, avslutar Kent Nilsson.

 

Fotnot. I vår kalender har vi samlat regionens jul- och nyårsevenemang.

 

2008-12-03

 

Arlövsrevyn 2009

På Arlövsrevyn märker man inte av att det skulle vara bistra tider...

FOTO: OLA ROSDAHL

... men Göran Rudbo får inte spela i så många julkonserter som det var tänkt.

Göran Rudbo

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007