Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Nytt konserthus i Malmö läggs på is

 

Kommunledningen vill vänta med konserthusförslag för att undvika fördyringar.

FESTIVAL. Malmö Arena blev klart i sista minuten. Värre blir det med evenemangs-stadens andra planerade bygge. De fem konsortier och arkitektfirmor som räknar på stadens nya konserthus får nämligen skjuta på sina offerter. De skulle egentligen vara klara i början av februari, men nu gäller istället slutet av maj. Anledningen sägs vara osäkerheten på finansmarknaden.

 

Kan bli för dyrt

Förslagen på det nya konserthuset som innefattar även hotell och kongressanläggning ska redovisas med de ekonomiska förutsättningarna. Och dessa tror Malmös politiker kan bli för väl tilltagna i det ekonomiska läge som råder.

   – Det finns risk för att de höjer sina marginaler för att kompensera för den osäkerhet som finns och att projektet därmed blir dyrare, tror kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (s). Alltför dyra förslag skulle varken gagna de deltagande konsortierna eller Malmö stad hävdar han och siktar på att villkoren på finansmarknaden är stabiliserade till våren.

 

Malmö Symfoniorkester i Malmö.

Musiker och publik får tills vidare nöja sig med det befintliga konserthuset i Malmö.

FOTO: MSO

 

  – Det här är ett av de allra största och viktigaste projekten för Malmö under de närmaste åren, ett projekt som kommer att ha stor betydelse för vår framtid som evenemangs- och besöksstad. Då vill vi självfallet att anläggningen blir utformad på bästa möjliga sätt utan påverkan av en tillfällig finansosäkerhet, säger Reepalu.

 

2008-12-04

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007