Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Henke drar storpublik till innebandyn

 

Många vill se fotbollsstjärnan Henrik Larsson lira med liten boll och klubba.

SPORT. Plötsligt ska alla till lilla Förslöv. DM-matchen i innebandy gav i veckan massor av uppmärksamhet åt Förslövs IF som stod som arrangör. En fotbollsstjärna är allt som behövs för att en redan populär sport ska ta det sista klivet till att bli superintressant. Idrottshallen i Förslöv var fullsatt långt innan motståndarna i FC Helsingborg och deras nyförvärv Henke Larsson stegade in på planen. De första i publiken kom mer än två timmar innan matchstart. Klubbens ordförande Thomas Andersson fick vatten på sin kvarn. Läktaren kan egentligen inte ta så här stor publik, på drygt 300 personer. Nu hoppas han att innebandyhypen sätter fart på planerna om en ny läktare. Här tror man att publiken skulle komma även om inte Henke var gästspelare, istället är det avsaknaden av sittplatser som skulle göra att folk stannar hemma. Klubben valde att inte flytta matchen till en arena utanför Förslöv eftersom spelarna ville spela den viktiga matchen hemma.

 

Tre juniorer i truppen

Den optimism om att hemmalaget kanske kunde mäta sig med elitserielaget var dock bara önsketänkande. Storspelarna i FC Helsingborg utklassade hemmalaget i den här åttondelsfinalen. Enligt dem var Förslöv de mest laddade för kvällens drabbning. De spelade tufft och visade ingen större respekt för sina motståndare. Men FCH hade en framgångsrik formation i början av matchen - Larsson, Nede och Nordgren framför Flydalen och Hagman. Och överhuvudtaget ett starkare spel som var svårt att komma åt.

    Laget visar inte bara upp de gamla rävarna. Juniorerna Simon Jönsson och Pontus Bergkvist syns numera oftare i matchsammanhang. Och i matchem mot Förslöv var det Peter Lindströms tur att spela med de stora killarna. Henrik Larssons

Henke Larsson och hans nya lagkamrater i FC Helsingborg.

Målskytten Tom Flydalen gläds med nya och gamla lagkamrater.

FOTO: HENRIC BERGGREN

 

insatser är det knappast någon i klubben som vågar kritisera, han fick godkänt för sin rörlighet och snabba passningar, och plus i kanten för ett par välriktade skott. Men några Henke-mål blev det inte bland de åtta som sattes mot Förslövs enda. Istället var det namn som inte syns så ofta i målprotokollet. Det är tydligt att publiken inte bara vill se mål, utan att det är skönt lir som räknas. I senaste bortamatchen mot Järfälla i helgen förlorade Helsingborg med 7-5. Ändå uppskattades Nedes och Larssons show i sista perioden då man med sju minuter kvar av matchen hämtade upp till 5-5. Det hjälpte visserligen inte i den krassa verkligheten. Mentalt svävar Helsingborg med sin stjärna uppe bland molnen, men ligger fortfarande långt ned i tabellen. Hur som helst har spelet med Henke ett stort underhållningsvärde för publiken och för lagen som Helsingborg möter. Nu väntar VM-uppehåll. Nästa och tuffare match blir den tv-sända bortamatchen mot Västerås den 22 december. För den som vill se Henke med klubba i handen på hemmaplan väntar ett superligamöte mot Varberg i Idrottens hus, Helsingborg på Annandag jul.

 

LILL ERIKSSON

 

2008-12-04

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007