Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Grace Jones blandar gammalt med nytt

TURNÉ. För er som undrar hur livet ter sig för Grace Jones har vi en liten nyhet. Hon är aktuell med första albumet på 20 år och en turné i Skandinavien. Den jamaicansk-amerikanska sångerskan som i slutet av 70-talet blev ett välbekant namn inom den amerikanska dansklubbscenen framträder i Köpenhamn den 30 mars.

   Jones har gjort sig känd som skådespelerska, fotomodell, Bondbrud och sångerska. Genom sina tre discoalbum blev hon snabbt en ikon för såväl disco- som gaypubliken. ”All On A Summers Night” och ”Do Or Die” är två exempel på låtar som snurrade frekvent på dansgolven i början av åttiotalet. Själv svassade hon gärna runt tillsammans med Andy Warhol, på New Yorks mytomspunna klubb Studio 54. Under början av åttiotalet skiftade både hennes utseende och musikstil. Medan musiken lutade alltmer åt New Wave skapade hon tillsammans med stylisten Jean-Paul Goude en androgyn look med hårda linjer som blev hennes image i både frisyr och kläder. Hon blev en stilikon och hennes shower sågs som konstnärliga performances. Framträdandet 1985 på Paradise Garage gjorde hon med målad kropp i tribalmönster, tecknat av konstnären Keith Harings. Samtidigt arbetade Grace Jones som toppmodell, ibland förekommande på omslagen till Vouge och Elle. Det förflutna är den här mångsysslerskan ganska stolt över och släppte i oktober ett nytt album där den unga Jones mixas med dagens.

2008-12-05

 

LILL ERIKSSON

Grace Jones kommer tillbaka efter 20 år.

FOTO: LIVE NATION

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007