Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Spöklikt familjeäventyr i jul och nyår

TEATER. Eva Ibbotsons roliga spökklassiker sätts upp som skånsk teaterföreställning för hela familjen. Premiären blir på Landskrona Teater strax innan jul och efter föreställningar där i två dagar visas Den stora spökräddningen på Lunds stadsteater i mellandagarna.

   Det är Teater Sagohuset som sätter upp en av sina största produktioner. Det blir en ensemble bestående av tio gastkramande skådespelare, musiker, dansare och akrobater som medverkar till skelettskramlande musik och ectoplasmiskt spökljus.

 

Gillar inte nybyggen

Den stora spökräddningen är ett teateräventyr med skrämmande spöken, andar, ministrar och häxor. De gamla spökena i England är illa ute eftersom de drivs bort från fädernas gamla boningar. Överallt byggs det – motorvägar, kraftverksdammar och semesterbyar. Vattenandarnas floder förgiftas, slottsparkerna tas över och flotta restauranger etableras i spökslotten. Och det gillas inte av spökena som inte känner att de kan spöka lika bra i grillbarer, diskotek och bingohallar.

   När skolpojken Rick råkar få kontakt med några spöken på flykt förstår han situationens allvar och får en storartad idé. I pjäsen får publiken, som bör vara 7 år och uppåt, följa Rick Räddaren, Fabian den Fasanfulle, Svävande Kilten, Walter den Våte, Horentsia och Hennes Huvud med flera på deras resa för att få till ett spökreservat.

 

2008-12-18

 

Sugande Susie

 

Den Stora Spökräddningen

Barbara, Rick, Fabia, Johanna och ovan Åsa Hörling som Sugande Susie i säsongens familjeteater.

FOTO: ILKKA HÄIKIÖ

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007