Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Eventutbildning i Landskrona får vara kvar – än så länge

 

Runt om i landet pågår protester mot neddragningar bland eventutbildningar.

 

UTBILDNING. ”Upplevelseindustrin varslar inte, den expanderar” är parollen för uppropet, som dragits igång av KY Musik & Eventarrangörskap i Nyköping. Genom en protestlista på nätet vill man protestera mot neddragningar bland KY-utbildningar: ”regionens enda musik- och eventarrangörsutbildning får inte läggas ned”.

 

Innan jul offentliggjorde KY-myndigheten vilka utbildningar som får fortsätta att bedriva verksamhet. Trots att teknik och tillverkning har stora problem i låglonjunkturen är det just sådana utbildningar som prioriteras. Endast en utbildning med inriktning på evenemang – Event Marketing och evenemangsledning i Göteborg – ska få finnas kvar, skriver branschtidningen Musikindustrin. Men det finns ännu inget slutgiltigt beslut på att flera eventutbildningar ska dras in.

   –Vi kommer i slutet av januari publicera vilka utbildningar som kan finansieras via regeringens stimulanspaket. Först därefter ser vi om det finns konkreta eventutbildningar som inte får fortsätta, säger Margareta Landh vid KY-myndigheten.

 

Att myndigheten inte förstår event- och musikbranschen är uppenbart. Det har de visat tidigare och detta skrämmer mig

 

Den sydsvenska utbildningen, Eventkoordinator i Landskrona, berörs inte i nuläget. Men hur det blir framöver är osäkert.

   – Jag har svårt att bedöma hur myndigheten kommer att besluta, jag vet dock att vi kommer att lämna in en ansökan som innehåller allt det som krävs för att kvalificera oss. Men konkurrensen är stor - få platser och många som ansöker, säger Dennis Westerberg, utbildningsledare vid Tech Futurum. Enligt KY-myndigheten finns idag sex eventutbildningar med planerad start i höst och det kommer att finnas plats för ytterligare ett mindre antal som nu är inne för bedömning. Eventutbildningen i Landskrona har blivit alltmer viktig för staden.

   – Den lockar till sig studerande och utbildare från hela landet och den ger ringar på vattnet. Staden satsar på evenemang och kommer att göra det ännu mer framöver. Detsamma gäller regionen. Event in Skåne, Region Skånes nya eventavdelning, har blickarna på utbildningen och kommer att verka för att detta blir Sveriges bästa eventutbildning, fortsätter Westerberg. Han menar att upplevelsebranschen är starkt växande och att södra regionen är i stort behov av den här typen av utbildning.

   – Att myndigheten inte förstår event- och musikbranschen är uppenbart. Det har de visat tidigare och detta skrämmer mig, avslutar han.

 

LILL ERIKSSON

2009-01-15

 

Invigning av Malmö Arena.

När Malmö Arena skulle invigas i höstas fick man ta hjälp av de studerande vid utbildningen Eventkoordinator i Landskrona. De arbetade bland annat som personliga värdar åt artister som Robyn, Jill Johnson, Helen Sjöholm och Andreas Johnson.

FOTO: LILL ERIKSSON

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007