Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Mest för äldre i vårens musikprogram på Dunkers

 

Tjugo konserter med världsmusik och Lisa Nilsson, och en salskonsert.

 

MUSIKMINGEL. Vårens musikprogram har valts med stor omsorg, meddelade Dunkers musikproducenter igår kväll då en tredje musikmingel-kväll arrangerades. Det här gratisevenemanget har blivit ett uppskattat inslag eftersom ett par hemliga artister gästar konsertsalen live mellan varven då säsongens program presenteras. Den efterföljande mingelstunden med dryck och tilltugg nere i foajén brukar nästan samtliga besökare delta i trots en ganska lång ringlande kö.

 

Ingen scen för hiphop

Det är kvalitetsmusik som gäller i Helsingborg där man försöker föra fram världsmusiken och konserter utanför den kommersiella musikens gränser.

   – Våga prova något nytt, även en konsert som ni absolut inte tror passar er, uppmanade Marianne Westholm, verksamhetschef scen och konstnärligt utförande. Själv ska hon för första gången prova på salsa i vårens danskonsert. Då slänger man ut stolarna framför scenen i konsertsalen och låter publiken dansa till Danmarks 12-musiker stora orkester Salsa Loca. Konserten föregås av workshops på eftermiddagen där grundkunskaperna lärs ut av nordvästskåningen och SM-mästaren Orlando Ahumada. Evenemanget är troligtvis ett av få i vårens program som kommer att locka även ungdomar till kulturhuset i Helsingborg.

   Där har man som ambition att presentera en blandning av etablerade och blivande stjärnor från folkmusik till nyskapande musikaliska möten över genregränserna. Men bara till en viss gräns. För vad i vårens program ska locka de unga som aldrig lyssnat på annat än Justin Timberlake och Britney Spears?

   – Det blir garanterat ingen hiphop, lovade musikproducenten Niels Christensen och det lugnade kanske gårdagens publik, där den större delen var äldre än 30.

 

Ung blues och tung klezmer

Vårens program erbjuder drygt tjugo konserter med bland andra Softgrassgruppen Abalone Dots, den colombianska låtskrivaren och sångerskan Marta Gómez, det israeliska jazzstjärnskottet Anat Cohen, den hyllade pianisten Roland Pötinen och de svenska sångerskorna Rebecka Törnqvist och Lisa Nilsson. Knappast något som dagens tonåringar rusar till biljettkassan för.

   Möjliga inkörsportar för den yngre publiken kan istället vara den 23-åriga bluessångerskan Jenny Almsenius som skriver texter för sin egen generation. Även Klezmofobia, som tidigare synts och hörts på trapporna mot sundet kan vinna bredare publik med sin ösiga klezmer blandad med jazz, rock, surf och punk. En förhoppning kan vara att de unga musikstuderande som framträder på jazzlördagarna (start nu på lördag) drar en viss kompisskara som får upp ögonen för kulturhusets övriga utbud. Detta evenemang arrangeras dock endast en gång varannan månad, så konsertsalen lär förbli en plats främst för den mogna publiken.

 

Hela vårprogrammet på Dunkers.

 

2009-01-16

 

LILL ERIKSSON

Det är dags för salsa igen - den här gången inomhus på Dunkers.

FOTO: IMPULSEDANCE.SE

När vårens konsertprogram presentrades igår kväll bjöd Dunkers i Helsingborg på smakprov både för öra och gom.

FOTO: LILL ERIKSSON

 

 

Paolo Russo

Italienaren Paolo Russo behärskar den svåra bandoneon-tekniken. Instrumentet byggdes i mitten av 1800-talet för att användas i små kyrkor, men kom att spelas flitigast på i bordeller.

FOTO: LILL ERIKSSON

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007