Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Krstd1830

Kultur för ungdomar ska presenteras på ungas villkor tycker initiativtagarna till Krstd1830; Hampus Algotsson, Evelina Ingelsson Lindell, Ellen McShane och Filippa Börjesson.

 

 

Unga fixar månatliga evenemang hemma i Kristianstad

 

LIVESCEN. I över ett år har Kristianstads nya livescen, Krstd1830, planerats. Nu är det ungdomarna själva som sätter ihop scenkonstserien som riktas till just ortens ungdomar. Det är ett gäng tjejer och killar från gymnasieskolorna på orten som har träffats ett par gånger under hösten för att diskutera olika artister och passande tider och datum.

   – 18.30 kändes som en bra tid. Inte för tidigt och inte försent, berättar Niclas Paulsson vid Kristianstads teaterförening. Också när det gäller priset är det anpassat för de unga. Ett evenemang kostar mellan 60 och 75 kronor, och dubbelt så mycket för den som är över 26 år. Bakom satsningen står Kristianstads Teaterförening, Kulturhuset Barbacka och Musik i Syd.

 

För unga på hemmaplan

Krstd1830 kommer att presentera tre arrangemang nu på våren och tre under hösten. Först ut är göteborgska Navid Modiri och Gudarna den 4 mars i Lilla Salen på Konserthuset. Därefter blir det dans med Malmöbaserade Boomerang Teatret som visar sin dansföreställning Siames den 15 april på Kulturhuset Barbacka. En annan välkänd profil som åker från Malmö till livescenen i Kristianstad är Emil Jensen som tar med band, sin prosa och musik till Barbackas innergård den 26 maj. Tanken är att evenemangen ska locka till den nya mötesplatsen, idag åker många av de unga till Malmö och Hässleholm istället. Kristianstad har inte haft så många ställen att fika på både före och efter ett framträdande, till rimligt pris och tid. På Musik i Syd tror man att initiativet med en egen scenkonstserie för unga ska ge eko i resten av Skåne och Småland.

 

2009-02-02

 

Fotnot. Krstd1830:s program presenteras på livescenens egen blogg.

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007