Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

 

U2 i 3D i Helsingborg live i Göteborg

MUSIK. Idag släppte U2 sin evenemangskalender när det gäller turnén 360°. Stadiumturnén som inleds i Barcelona i slutet av juni är en uppföljning av gruppens 12:e album No Line On The Horizon. Den 31 juli och 1 augusti spelar dem på Ullevi i Göteborg, och detta blir deras enda konserter i Norden. Ansvarig för showen är Willie Williams, som återigen har samarbetat med arkitekten Mark Fisher för att skapa en design i 360°. Det innebär att scenen omgärdas av publik runt om och att artisterna kan ses från alla håll.

 

Bono tyst om Live Nation-Ticketmaster

Samtidigt som PR-arbetet för turnén är i full gång dras sångaren Bono in i debatten om fusionen mellan Live Nation och Ticnets moderbolag Ticketmaster. U2 står sedan länge med ena benet i rädda-världen-lägret, och nu med det andra benet i världens största multinationella evenemangskoncern sedan gruppen tecknade ett 12-årigt kontrakt med Live Nation. Bono kan varken kommentera den prekära sitsen eller fusionen som nu ligger i det amerikanska Justitiedepartementets händer:

   – Jag har egentligen inte spenderat någon tid på att tänka på den, sade han igår kväll till The Chicago Sun-Times och lovade läsa på om fusionens konsekvenser.

   När U2 nu kommer till Sverige gör de som tidigare, tar hjälp av en rad gästande supportakter. Dessa inkluderar bland andra Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol och Black Eyed Peas. Vilka som spelar med U2 i Sverige är ännu inte bestämt.

 

U2 i 3D-film

Dessförinnan blir det U2 i 3D i nordvästra Skåne. Dunkers kulturhus visar konsertfilmen U2 3D med premiär den 25 mars. Den har filmats med specialbyggda kameror under sju sydamerikanska konserter på gruppens Vertigoturné. Dessa sveper över det gigantiska publikhavet och naturligtvis så nära artisterna som möjligt. I filmen visas bilderna något förskjutet och med 3D-glasögonen, som kulturhuset tillhandahåller, på skapar det en tredimensionell djupverkan. Filmen visas i kulturhusets RumEtt, som nu måste byggas om för att bättre kunna anpassas till liknande evenemang.

   – Profilen för hur vi ska jobba med film, både som skapande för unga och som evenemang arbetas fram i skrivande stund, berättar Karolina Falkheimer på Dunkers informationsavdelning. Film är en av de konstformer som vi ska satsa på framöver, men kanske inte i det här formatet med 3D. Filmen visas i Helsingborg fram till den 8 april. Biljetterna till livekonserten släpps på fredag.

2009-03-09

uppdaterad 2009-03-11

 

LILL ERIKSSON

 

Fotnot.

Kritiska till fusionen mellan Live Nation och Ticketmaster menar att denna kan innebära att ett enda stort företag dominerar livemusiken så långt att få alternativ återstår för de artister som vill arbeta med en fristående promotor. Risken är att den föreslagna koncernen kommer kontrollera så många spelplatser att det inte går att sälja biljetter via andra system än Ticketmasters. Rockbandet Pearl Jam stämde Ticketmaster redan på 90-talet , eftersom man tyckte att de hade monopol på biljettförsäljning. De förlorade dock tvisten.

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007