Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Skånsk uppsättning av musikalen Spamalot

MUSIKAL. Efter tre år i London sätts musikalen Spamalot också upp i Sverige, närmare bestämt i Sydsverige nästa år. Den får Skandinavienpremiär den 24 september 2010 på Nöjesteatern i Malmö och fyra av de åtta huvudrollerna är redan klara för idel skåningar. Anders Jansson, Johan Wester, Johan Glans och Adde Malmberg har förutom rötterna i Lund också gemensamt att de älskar engelsk humor och då särskilt Monty Python. Det är naturligtvis en god förutsättning eftersom musikalen bygger på delar från filmen “Monty Python and the Holy Grail”, skriven av Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palinthon.

 

Komiker som kostar

I den skånska uppsättningen är det Adde Malmberg som tillsammans med Hugo Carlsson från Lund svarar för den svenska översättningen. Anders Albien, just nu aktuell både i London och Stockholm ska regissera. Han står för den brittiska anstrykningen i musikalen, efter att ha arbetat några år tillsammans med Cat Stevens och hans musikal Moondog. I Stockholm regisserar han nu Hairspray som har premiär på Chinateatern i höst. Samarbetet med Hipp Hipp-duon är inte det första för producenten Julius Malmström. Det var hans som producerade Anders Jansson och Johan Westers två första scenproduktioner ”En Överdos Kaffe” och ”Denna Penna Bensin”. Men att engagera kändisar är dyrt, biljetterna som släpps idag kostar 600 kronor stycket.

   

2009-04-16

Johan Glans

Johan Glans får en av rollerna i Spamalot.

FOTO: THOMAS HAMMAR

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007