Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Möllevångsfestivalen får inte driva Far i hatten

 

SNOPET. Igår överraskades Möllevångsfestivalen i Malmö av att Folkets Park drog sig ur samarbetet kring evenemangsplatsen och restaurangen Far i Hatten. Enligt parkens verksamhetsansvarige Sverker Haraldsson går det inte kombinera ambitionerna med det arrende- och hyresavtal som finns sedan tidigare. Och helt nya avtal är han inte intresserad att skriva.

    – Vi tycker detta är tråkigt då vi sett framemot ett givande samarbete, säger han. Istället kommer nu parkledningen att arbeta vidare med att utveckla verksamheten.

 

Står tomt

Folkets park i Malmö öppnade den 25 april, men Far i Hatten ligger öde och utan krögare sedan den tidigare hoppat av efter en rejält höjd hyra och en lång förhandling. Enligt Möllevångsfestivalen gjordes i förra veckande en muntlig överenskommelse med Gatukontoret, Folkets Park och Stadsfastigheter om att Möllevångsfestivalen skulle ta över och driva Far i Hatten. Men igår på ett planeringsmöte om den grafiska profilen meddelade parkchefen Sverker Haraldsson att kommunen drar sig ur.

    Kulturföreningen ville tillsammans med andra lokala kulturaktörer och föreningar göra Far i hatten till ett ställe för det oetablerade kulturlivet kombinerat med ekologisk mat.

    – Vi vill skapa ett helhetskoncept som behåller gamla traditioner men samtidigt skapar en plats som speglar det folkliga Malmö idag, med all den mångfald som finns här, skriver Jonas Bjärby i Möllevångsfestivalens styrelse i ett pressmeddelande och menar att deras styrka är att vara nytänkande utan att vara kommersiella.

    –…att vi hade FÖR STORA ambitioner! Det säger en del om deras inställning. Vi kompromissade en hel del, och försökte hela tiden visa nya möjligheter, men de valde att se problem. Vi kan gå ur det här stolta och med huvudet högt, för vi kämpade för det vi trodde på! Det var dom som backade när vi redan skakat hand på överenskommelsen och det är dom som kommer att förlora på det. Vi har våra visioner och vårt engagemang och det kommer leda oss in på nya spännande grejer, bloggar idag Johanna Nilsson Peixoto i Möllevångsfestivalens styrelse. Enligt henne kommer kulturföreningen fortsätta arbeta för fler öppna och entréfria mötesplatser både i Folkets Park och i resten av stadsdelen.

    Stadens arbete med att finna en ny samarbetspartner går vidare, likaså den påbörjade renoveringen av byggnaden. I slutet av maj beräknas det första evenemanget kunna hållas på platsen.

2009-05-13

 

 

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007