Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

 

Rolandz på turné med riktiga dansband

DANSBAND. Komikern Robert Gustafsson ger sig in i dansbandsvärlden. Med en uppväxt i dansbandsmeckat Skövde och med många fredagar på Folkets park är steget kanske inte så långt – nu vill han bli dansbandstjärna. Gustafsson blir sångare i nystartade dansbandet Rolandz, men inte på riktigt, utan som Roland Järverup från Karlskoga, den tragikomiske rollkaraktären från filmen Torsk på Tallinn. Rolandz har tidigare synts i Dansbandskampen som sändes i SVT i vintras.

    – Jag tycker det är jätteroligt att sjunga och jag är, liksom Roland, en foxtrotkille, säger Robert Gustafsson som nu förbereder sig inför sommarturnén Dansgala 2009. Det blir en turné med elva dansbandskvällar, från Helsingborg och Blekinge i söder till Västerbotten i norr. Andra spelningen blir på Sundspärlan i Helsingborg i mitten av juli och då svänger alla danssugna loss till Rolandz versioner av Syster Jane och Good Look charm. Att Robert Gustafsson med sin karaktär skulle driva med hela dansbandskulturen håller han inte med om:

    – Vi tar detta på allvar och dansen är nummer ett. Låtarna vi spelar ska vara bra danslåtar och jag spelar helt enkelt en rollkaraktär som sjunger, säger Robert Gustafsson. Varje spelning besöks av två gästband. Till Helsingborg kommer Thorleifs och Date, på andra orter spelar bland andra Mats Bladhs, Scotts, Date, Arvingarna och Lasse Stefanz.

2009-05-18

 

Robert Gustafsson, sångare i dansbandet Rolandz.

FOTO:ROLANDZ.SE

Rolandz

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007