Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Opera på land, vatten och under jord

 

Ny festival utomhus med Danmarks operaelit ska locka ovana operabesökare i Köpenhamn.

OPERA. I slutet av juli kan alla som befinner sig i Köpenhamn uppleva opera i flera olika spännande miljöer utomhus. Bland annat blir det opera för första gången i ruinerna under palatsområdet Christiansborg. I de mörka ruinerna från det gamla slottet Christiansborg flyttar föreställningen mellan olika rum.

 

Klassiskt och nytt

I sommar är det första gången som Copenhagen Opera Festival arrangeras och tanken är att evenemanget ska vara något annat än de traditionella operaupplevelser man är van vid i teaterhusen. På så sätt hoppas arrangören locka en ny publik till musikgenren. Det blir stycken ur den klassiska operarepertoaren, men också mera nyskapande och verk från den alternativa operascenen. Utmaningen ligger i att attrahera den del av publiken som inte redan är förtrolig med opera.

   – Vårt mål är att göra festivalen till ett årligt återkommande operaevenemang på sommaren till glädje för både operaälskare och dem som tror att de inte gillar opera, kommenterar festivalchefen Anders Beyer i ett pressmeddelande.

 

Oväntade platser

Nu planerar han de olika operaartisternas framträdanden på ställen runt omkring i staden, där han tror att folk aldrig förväntar sig att höra och se opera. Man är fullt medveten om att det kommer att ta några år att bygga upp festivalens rykte. Detta första år börjar med en provsmakning i form av tre olika evenemang mellan den 25 och 28 juli – Verdis La Traviata under bar himmel på Nytorv, Operettbåten i Köpenhamns kanaler och underjordiska Opera i dödsriket med musik från tre olika operor av Orfeus af Haydn, Monteverdi och Gluck. Bakom Copenhagen Opera Festival står bland andra Dansk Kapelmesterforening och LO Fonden. 2009-05-27

 

LILL ERIKSSON

 

Operettbåt i Köpenhamn.

I sommar kan man uppleva opera samtidigt som man glider förbi Köpenhamns fasader. FOTO: JAKOB BOSERUP

 

Copenhagen Opera Festival

 

Söndag 26 juli kl. 14. Danmarks främsta operasångare under bar himmel på Nytorv i Köpenhamn. Verdis barytoner och sopraner i klassikern La Traviata. Med bl.a. Anne Margrethe Dahl, Niels Jørgen Riis, Andrea Pellegrini, Guido Paevatalu, Hans Lawaetz och Anders Jakobsson.

 

Lördag 25 juli- Tisdag 28 juli. Avgångar från Nyhavn kl 11, 13.30 och 16. Operettbåten seglar i Köpenhamns inre kanalsystem så att opera och operetter kan upplevas samtidigt som stadens olika fasader passeras. Operasångarna Sofie Cero och Thomas Peter Koppel underhåller i båten med utdrag från Strauss, Lehárs och

 

Måndag 27 juli- Tisdag 28 juli kl 18 och 21. Opera i dödsriket ,i de mörka ruinerna under Christiansborg. Föreställningen som rör sig från ett rum till ett annat, bygger på den tvåtusen år gamla Orfeus-myten med musik från tre olika operor av Haydn, Monteverdi och Gluck. Medverkande Nina Bols Lundgren, Sofie Elkjær Jensen och Maria Kontra. Iscensättning Christopher Cowell.

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007