Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Sommarfars med många lik

 

FARS. Nu är skånska Bergateatern igång igen och sätter upp en ny fars med premiär på midsommardagen. Denna gång spelas pjäsen inte på hemmascenen i Bjuv, utan på utomhusscenerna i Billesholm och Helsingborg där man huserat även tidigare somrar. Som vanligt är det en typisk fars med många förvecklingar som övats in av de flitiga amatörskådespelarna.

 

Kriminellt igen

Ett par “våldsamma“ tjuvar, som inte är alltför begåvade är centrala figurer i pjäsen. Det är deras kortspel som ger upphov till den lite makabra titeln “Död Mans Hand eller Högsta Straight Flush i Hjärter“.

     –Efter att vi i vinter spelat ett stycke teater av mästaren på korta farser, Dario Fo, (“Inte alla tjuvar kommer för att stjäla“) så bestämde vi oss för att fortsätta vår brottsliga verksamhet, berättar Niklas Lundin för eventnews. Han märker nu att fjärilar gör sig påminda i den egna och kollegornas magar. På lördag kör ensemblen igång sommarens föreställningar som ska spelas på Billesholms Folkets Park och Sundspärlan i Helsingborg. Då måste alla repliker sitta.

     Denna kriminella upplevelse är skriven av Curt Pettersson, som teatern en gång tidigare har framfört ett verk av. Han skriver inte bara om lik i garderoben, utan de finns lite varstans. Genomgående i Petterssons pjäser är att de flesta karaktärer mer eller mindre har intelligensbefriats och det räcker ganska långt för att spetsa till historien. Senast eventnews var med

 

om en av gruppens repetitioner på Folkets hus-scenen i Bjuv, var det nära till skrattet i alla fall bland skådisarna. Men kommer publiken att skratta?

     – En sak lovar vi... ni kommer att få roligt, avslutar Niklas Lundin.

2009-06-16

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007