Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

 

Malmö arena kan beviljas

borgen för nybygge

 

BORGEN. Malmö stad kan komma att bevilja en kommunal borgen på 32 miljoner kronor för finansiering av en träningsanläggning i anslutning till Malmö Arena. Anläggningen, som också ska kunna användas som ishall samt som konferens- och evenemangsanläggning, behövs bland annat för att VM i handboll ska kunna genomföras i Malmö arena 2011.

     Det är bolaget Parkfast Arena Träningshall AB som ansökt om kommunal borgen, något som kommunstyrelsen ställt sig positiv till och som kommunfullmäktige ska ta ställning till den 24 september. Den befintliga arenan och staden har idag ett avtalsbaserat samarbete kring värvning och genomförande av olika evenemang och tyngdpunkten i samarbetet ligger på sådana evenemang som förutsätter stadens medverkan. Nu anser kommunstyrelsen att träningshallen är viktigt för att få arrangera större evenemang i arenan. Det handlar bland annat om att det vid större evenemang inom sport, musik, kultur, mässor och större nationella och internationella möten krävs omfattande inomhusytor i direkt anslutning till arenan.

 

Samtidigt byggs nya sporthallen vid Värnhem - ett projekt som beräknas gå loss på närmare 50 miljoner kronor. Bygget, som också ska innehålla ett garage, ska tillgodose utbildningsnämndens behov av en ny idrottshall i stadsdelen. Hallen ska också ha badminton med SM-status och därmed ersätta Malmö Tennishall. Hallen ska stå klar i oktober nästa år.

2009-09-10

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007