Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Turnéer klimatkompenseras

 

MILJÖ. Madonna som väljer tåget till arenan eller Tom Jones övernattandes på komposterande vandrarhem? Det dröjer kanske innan miljöarbetet kommit så långt inom nöjesbranschen. Men privatjet och limousine som transportmedel mellan scenerna kan bli färre artisters vardag framöver. Turnerandet ska bli miljövänligare åtminstone i Sverige. I slutet av månaden påbörjar Moneybrother sin turné genom landet och kommer under den här tiden att belasta miljön bara för nöjes skull. Men det ska kompenseras.

     – Musikbranschen har en enorm kraft att både påverka attityder och skapa beteendeförändringar, säger Lars Mattiasson på Greenbag Tag som ska se till att bandet turnerar lite grönare i höst. Genom ett nytt samarbete med konsertarrangören Luger, som arrangerar några tusen konserter varje år, tror han att även en liten förändring kan få stort genomslag.

 

För det handlar inte om något revolutionerande miljöarbete som nu satts igång. Projektet Green Touring går ut på att hitta hållbara och klimatneutrala lösningar för turné och musik. Medan andra artister väljer att aktivt förändra - som den cyklande och tågturnerande skånske artisten Emil Jensen, eller tenoren Rickard Söderberg som sjunger sopopera - kan artister som hellre klimatkompenserar göra det.

     – Vi kommer att ställa tydliga krav på alla våra partners, uppger företagen i ett pressmeddelande där det också talas om en ökad dialog och nya samarbetsformer inom resor, hotell, festivaler samt produkter och tjänster. Moneybrothers kommande utsläpp ska kompenseras dels genom direkt klimatkompensation men också via långsiktiga miljöprojekt. Bland annat ska nya träd planteras i norra delen av staten Sao Paulo i Brasilien i ett projekt som drivs av svenska Open World Foundation.

2009-09-14

 

LILL ERIKSSON


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

 

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007