Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Lund fortsätter på inslagen väg

 

KULTUR. I samband med Lunds ansökan om kulturhuvudstadsåret 2014 fick staden in omfattande idéer och projekt. Enligt kommunstyrelsens ordförande Mats Helmfrid (m) ska de inte gå om intet bara för att Umeå vann värdskapet.

     – Nu handlar det om att se till att mycket av det används och omsätts i praktik, säger han. Ambitionen att lyfta kulturlivet i Lund till en ny nivå finns fortfarande kvar menar han. Och det kan man lyckas med tack vare samarbeten och utvecklade arbetssätt som man inte hade tidigare.

     – Vi har ju också reserverat resurser som kan stärka kulturverksamheten i Lund, inte minst för barn och ungdomar, säger Anders Almgren (s), kommunstyrelsens andre vice ordförande. Nu fokuserar de båda istället på den redan beslutade kulturpolitiska strategin och den handlingsplan som även fanns föreslagen i kulturhuvudstadsansökan. Den ska behandlas politiskt under hösten. Kulturrådsjuryns ordförande Sir Robert Scott förklarar varför Umeå vann:

     – Vi valde Umeå därför att deras ansökan var nära våra kriterier. Umeå har mycket trovärdiga argument kring kulturens roll som utvecklingskraft.

Under tisdagen presenteras vilken lettisk stad som ska dela värdskapet med Umeå.

2009-09-15


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

 

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007