Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Snart tas beslut om Helsingborgs nya arena. FOTO: SWECO

Multiarena döps om och inriktas på enbart idrottsevenemang

 

ARENABYGGE. I veckan offentliggjordes åtgärder och rapport för multiarenan, nu döpt till Helsingborg Arena. Tanken är att den ska börja byggas i maj nästa år, men redan nu under hösten kommer flera gator byggas om inför nybygget. Detta trots att detaljplanen inte kan vinna laga kraft förrän tidigast i december.

     – Stenbocksgatan kommer att byggas om. Körfälten ska smalnas av, farten kommer att sänkas och det ska bli lättare att gå och cykla längs med den, säger projektkoordinatorn Per Fladvad. Bygglov för arenans första delar beräknas vara klart strax efter årsskiftet, men alla ombyggnationer av kringliggande gator kommer att ta tid, troligen fram till byggstarten i maj. Den 30 mars 2012 har redan bokats in för invigning av arenan. Men byggfolket i Helsingborg kommer inte festa så länge. Fram till sommaren 2012 ska den tänkta idrottsoasen byggas, samt upprustning av Olympia och Fredriksdal. Även Idrottens hus vill projektgruppen restaurera och då får man hålla på till tidigast september 2012.

 

Fler hallar - mindre publik

I förra veckan lade femklövern i Helsingborg fram ett nytt nedbantat arenaförslag. Idrotten är i fokus, men övriga evenemang tonas ned efter en granskning som ett konsultföretag gjort.

     – Det har varit en lång process, arenan är nog den mest utredda av alla våra projekt, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (m) till Helsingborgs Dagblad. Idrottsplanerna för spontanidrott, nya planer för fotboll och att arenan ska byggas ihop med Idrottens hus finns fortfarande kvar till samma kostnad. Men i det nya förslaget finns tre hallar i stället för multiarenans två och antalet åskådare minskar från 6 000 till 5 500. Femklövern kan driva igenom förslaget själv. Inga oppositionspartier har tidigare godkänt placeringen på Olympia, eftersom man befarar problem med trafiken runt arenan. Kommunstyrelsen i Helsingborg beslutar i ärendet den 14 oktober.

2009-09-21

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007