Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Weise tillbaka med Kalle-jul

 

Arne Weise i fåtöljen för att presentera hästar i skånsk julshow.

Arne Weise

Arne Weise.

JULSHOW. Han närmar sig 80 år och folk vill inte sluta dra i honom. För ett par år sedan medverkade Arne Weise i invigningen av Lundakarnevalen. Nu förbereder han sig för en skånsk julshow full med Kalle Anka-inspirerade fyrbenta vänner.

 

Fick inte sluta

Journalisten och tv-profilen Arne Weise är född i Malmö och känd för att under flera år ha varit programledare för tv-programmen Ett med naturen och Minnenas television i SVT. Hans trettio år som värd i tv på julaftonskvällen är ett rekord som troligen blir omöjligt att slå. När han 1995 ville börja fira jul med sina nära och kära vid 65-års ålder, möttes han av så starka protester att han valde att fortsätta fram till 2002. Men inte slutade han jobba efter det.

Egna sånger

Samma år gav Weise också ut sin egenkomponerade skiva ”Minnen, drömmar och lite till”. De 13 sångerna kom inte helt överraskande för den som vet lite mer om Arne. Han har nämligen ett stort musikintresse och var faktiskt under en kort period programledare för Svensktoppen i Sveriges Radio. Weise har också synts i andra tv-sammanhang. Som skådespelare 1982 medverkade han tillsammans med Gösta Ekman i thrillern Skulden på tv. I julshowen som nu väntar kan inte Arne gömma sig bakom tv-kameran. Mötet med publiken blir direkt och live.

 

I sin fåtölj

Han ska vara konferencier på den årliga showen på Flyinge utanför Lund första helgen i december. Så hans engagemang i det här evenemanget krockar inte med Arne Weises egen julafton. Bekvämt tillbakalutad i sin fåtölj tar han återigen publiken med på en resa i julens tecken. Men det blir inte tjuren Ferdinand som dyker upp i manegen, utan hästar från Flyinges stallar. De agerar i olika nummer inspirerade av Disneys ”Kalle Ankas julafton”. Just nu jobbar ryttarna, studenter och personal för fullt med kostymplanering och träning. Bland andra ses 50-års jubilaren och landslagsryttaren Peter Eriksson som gör sitt 25:e år i hästshowen.

2009-10-07

 

Fotnot. Under samma helg pågår även den traditionella julmarknaden på Flyinge.

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007