Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

FOTO: ARKIVBILD EVENTNEWS

Idrottsevenemangen ska

erbjuda sundare mat

ARENAMAT. Klassikern korv med bröd eller en hamburgare är vad som brukar stå på menyn vid cuper, matcher och andra evenemang i svenska idrottsarenor. Nu vill Riksidrottsstyrelsen ändra matvanorna i arenorna genom att införa en kostpolicy.

 

Ska minska skräpmaten

Policyn antogs i augusti i år och ingår i idrottsrörelsens folkhälsoarbete. Enligt den ska man sträva efter att erbjuda hälsosam mat och dryck vid olika anläggningar och arrangemang. Och det är det hälsosamma alternativet som främst ska exponeras när ett evenemang arrangeras. En av uppmaningarna i policyn är att idrottsrörelsen ska verka för att minska konsumtionen av skräpmat och istället teckna avtal med leverantörer av hälsosamma produkter.

 

Samarbeten ses över

Idag finns många sponsorer och samarbetspartners som säljer godis, läsk och kosttillskott på arenorna. Riksidrottsstyrelsen medger att detta ger viktiga intäkter för idrotten, men att det kan ifrågasättas om det är rätt att vara med och bidra till sådan försäljning på arenorna.

Åtaganden gentemot sponsorer och annonsörer som ökar konsumtionen av godis och läsk anses vara problematiska på publika arenor. ”Detta står i direkt motsats till vår strävan att få dessa försäljningsställen att sälja sunda produkter.” Nu ska idrottsrörelsen se över sina sponsor- och samarbetsavtal.

2009-10-27

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007