Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

FOTO: ARKIVBILD/EVENTNEWS

Inte aktuellt att avgiftsbelägga skånska stadsevenemang

 

EKONOMI. I Stockholm funderar politikerna på att avgiftsbelägga stora evenemang som arrangeras i staden. Enligt Dagens Nyheter behandlades nyligen ett förslag som innebär nya riktlinjer för hur kommunen ska hantera stora evenemang. Bland annat vill kommunen ta betalt för konserter, tävlingar och andra arrangemang som hålls i stan. Det skulle innebära att tillträdet till det offentliga rummet begränsas.

      – Det är det jag inte uppskattar. Och jag tror att det är olagligt, säger trafik- och renhållningsnämndens ledamot Mats Lindqvist (mp) till tidningen. Ändå röstade partiet för förslaget. Han menar att det är okej att ta betalt om pengarna går till att täcka kostnader eller om vinst går till vällovliga ändamål.

 

Trender från storstan har anammats förut. På lång sikt är det inte omöjligt att även skånska stadsevenemang börjar kosta pengar.

      – Det är en synnerligen intressant fråga som Stockholm driver, säger Helsingborgs stads evenemangschef Johan Lundell till eventnews. Men staden har idag ingen policy gällande avgifter för stora evenemang.

      – Det finns heller inga planer på att införa en sådan policy. Vi följer dock utvecklingen i Stockholm med spänning, fortsätter Johan Lundell.

      Stockholms trafikborgarråd Ulla Hamilton (m) ser positivt på att ta betalt för stadsevenemang.

      – Det här gör det lättare för föreningar att arrangera konserter. Vi tar bort det totalförbud för entréavgifter som funnits tidigare. Då kan arrangörerna täcka sina utgifter. Annars blir det bara resursstarka organisationer som kan anordna evenemang, säger hon till Dagens Nyheter. Är något sådant aktuellt även i Malmö?

      – Jag kan inte ge ett entydigt svar. Det finns ju avgifter för markupplåtelser och vissa kostnader som är förenade med evenemangen, säger stadens evenemangschef Johan Hermansson. Men från politiskt håll har han inte hört talas om idén att låta allmänheten betala för att delta i evenemang som arrangeras på stan. Ett av Malmös större är Malmö City Horse Show, som kanske inte intresserar alla invånarna, men ändå är förenat med kostnader för staden.

      – Vi har haft som tradition att de ska vara öppna. Evenemang som är breda och för många har ett stort värde och ger ett inflöde av även icke-Malmöbor, avslutar Johan Hermansson.

 2009-11-19

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007