Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Öresundstalang knep Polstjärnepriset

PRISAD. Den senaste veckan har de unga musikerna i MSO:s ungdomsorkester haft fullt upp. Först en konsert i Eslöv och sedan en hemma i Malmö konserthus, i kammarkonsertserien Scentisdag.

     Besöket i Eslöv syftade till att visa upp ungdomsorkestern i Skåne för att locka nya unga talanger och stimulera musikstudierna i musik- och kulturskolorna. Alla stråkelever i Musikskolan i Eslöv bjöds in att medverka i Malmökonserten. Just nu finns all anledning att visa upp de unga talangerna.

 

En ung musiker som det gått särskilt bra för är kontrabasisten Mattias Hanskov Palm, 17 år. Han segrade nyligen i finalen av Polstjärnepriset 2009 för 15-19-åringar som ägde rum i Berwaldhallen, Stockholm. Så till våren packar Mattias väskan för att representera Sverige i Eurovision Young Musicians i Wien i mitten av maj. Juryn motiverade priset med orden ”Ett övertygande framförande med en instrumental kontroll på hög nivå samt en naturlig musikalitet”. Man kan väl säga att han har musiken i blodet. Mamma Helle Hanskov Palm är första violinist i DR SymfoniOrkestret, Köpenhamn och pappa Lennart Palm, bördig från Lund, spelar i violastämman i Helsingborgs Symfoniorkester. Förra året flyttade Mattias till Lund för att studera vid Lars-Erik Larsson-gymnasiet. Vid sidan av skolan spelar han i Malmö Symfoniorkesters ungdomsorkester.

2009-11-26

 

LILL ERIKSSON

Mattias Hanskov Palm

Mattias Hanskov Palm, lovande Öresundsmusiker.

FOTO: PÄR EKLUND

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007