Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Lund festivalsatsar 2010

FESTIVALER. Det blir en fortsättning för de kulturfestivaler som har inletts i samband med kulturhuvudstadsprojektet i Lund. Kommunstyrelsen beslutade nyligen att kultur- och fritidsnämndens budget för nästa år ska utökas med 4,7 miljoner. De tre festivalerna – scenkonstbiennalen bibu för barn och unga, Lund International Choral Festival och barnboksfestivalen Litteralund arrangeras alla under nästa år. Nya kulturpolitiska beslut om den framtida strategin tas i Lund den 16 december.

2009-12-04

 

Festivalernas inriktning i Lund 2010

 

5-8 maj – Scenkonstbiennal bibu.se för barn och unga

arrangeras vartannat år sedan 2006 och är en festival för scenkonst (dans, dockor, mim, musikdramatik, nycirkus, performance, teater m.m.). Varje upplaga omfattar runt 100 programpunkter. De två tidigare festivalerna har presenterat ett 60-tal olika föreställningar från såväl svenska som internationella grupper. Festivalen arrangeras på initiativ av Svenska ASSITEJ (den svenska delen av en internationell barnteaterorganisation) och Teatercentrum (som organiserar det fria svenska teaterlivet) med stöd av bland andra Lunds kommun, Kultur Skåne, Kulturrådet, Stiftelsen Framtidens kultur och Sparbanken Finn Framtidsstiftelse. För närvarande arbetar en jury med att välja ut de föreställningar, både svenska och internationella, som skall visas på festivalen. Det färdiga programmet presenteras i början av mars 2010.

 

11-17 oktober – Lund International Choral Festival

är Lunds kommuns största återkommande musikarrangemang sedan 2006. Festivalen arbetar både för att lyfta fram körsången som konstform och ge körlivet som folkrörelse en möjlighet att utvecklas. Nästa år är konsertprogrammet uppdelat i två delar – för betalande publik ingår inträde till gästande ensemblers konserter i bland annat Allhelgonakyrkan, Stadsteatern, Mejeriet, Stadshallen samt Domkyrkan och invigningsgalan för vuxna körsångare samt SjungGung-galan för mellanstadieungdomar. Båda arrangeras i Färs & Frosta Sparbank Arena. För icke betalande publik ger Lunds körer lunch- och after work-konserter hela festivalveckan bland annat i domkyrkan. Inför nästa år satsar festivalen på att synas bättre i gatubilden. Under festivalveckan sker workshops och seminarier i samarbete med Körcentrum Syd och Lunds universitets Odeum. Körfestivalen arrangeras på kommunens uppdrag av länsmusikinstitutionen Musik i Syd. Den har utöver ansvaret för Palladiumscenen i Malmö och konserthuset i Kristianstad till uppgift att säkerställa ett rikt och levande musikliv i hela regionen. I Öresundsregionen drivs bland annat de svenskdanska samarbetsprojekt Music Around.

 

25-31 oktober – Litteralund bokfestival för barn och unga

startade för barn och unga 2005 och arbetar gränsöverskridande med fyra program varje år – skola, konferens, ungdom och barn. Under festivalveckan arrangeras runt 150 programpunkter, så som författarbesök, skrivarverkstäder och teater med en stark anknytning till boken. Evenemanget arrangeras av Lunds kommun med stöd av bland andra Kulturrådet, Region Skåne och Sparbanken Finn Framtidsstiftelse.

Share |

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007