Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

”Jag blir galen av att kånka in alla kartor, guider och broschyrer”

MILJÖ. Inspirerade av klimatmötet i Köpenhamn slutar nu turistbyrån på Österlen att producera turistinformation på papper. Det är ett principbeslut som gäller turistkartor, företagsfoldrar och turistguider. Under flera år har turistbyrån spritt information bland annat genom en turistkarta över Österlen och Ystad. Den har varit särskilt uppskattad bland besökare enligt turistbyrån, men:

      – Det är slut med det nu. Från och med nu lägger vi istället alla våra resurser på Internet och den virtuella världen, säger Joachim Orrenius, vd och turismansvarig på Visit Österlen Turistbyrå, som dock behåller visitkorten. Beslutet att spara papper och all annan miljöpåverkan som trycksaksprodukterna innebär tas efter en tid då man märkt att allt fler söker turistinformation och inspiration på nätet. Självklart hoppas turistbyrån också spara en och annan krona.

      – Jag inser givetvis att vårt beslut har en extremt liten global miljöpåverkan, men det är vårt lilla bidrag och en signal till omvärlden. Som turistbyrå blir vi formligen dränkta av tryckt material, som ska spridas till destinationens gäster. Jag blir galen av att kånka in alla kartor, guider och broschyrer i början av säsongen, för att i slutet av säsongen packa in i bilen och köra iväg överblivet eller inaktuellt material till pappersåtervinningen. Ett vansinnigt resursslöseri, säger Joachim Orrenius. Han ser det som en utmaning för alla Sveriges turistbyråer, som han hoppas ska våga ta samma beslut och också göra en insats för världens miljö.

     

Samtidigt ska en ny turistwebb utvecklas, ett projekt som är delfinansierat av Länsstyrelsen i Skåne.

      – Ett kalendarium kommer att ha en central funktion, där alla aktörer inom turist- och mötesindustrin i Ystad, Simrishamn och Tomelilla, själva kommer att kunna lägga in sina aktiviteter och evenemang. Allt från loppisar och utställningar, till konstrundan och handbollsmatcher, säger Joachim Orrenius. Den nya turistwebben lanseras under våren, på samma adress som den befintliga, visitosterlen.se.

2009-12-11

 

LILL ERIKSSON

 

Share |

Joachim Orrenius

Joachim Orrenius utmanar andra skånska kommuner att sluta upp med pappersslöseriet.

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007