Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Kultur Skånes revisorer:

”ledningens engagemang bristfälligt”

REVISION. Region Skånes kulturförvaltning, Kultur Skåne, har inte acceptabel intern kontroll. Förvaltningen, som införde ny organisation vid årsskiftet, har i uppdrag är att främja utvecklingen av kulturlivet, genom bidrag till kulturinstitutioner, kulturorganisationer och det fria kulturlivet. Men det saknas lämplig balans mellan aktiviteter som rör ekonomi respektive verksamhet. Dessutom är ledningens engagemang bristfälligt. Det menar regionens revisionskontor som har gjort en riskbedömning bland nio av regionens förvaltningar. Risknivå röd, som Kultur Skåne nu bedöms med, innebär att förvaltningen inte har gjort tillräckligt och att det återstår en hel del innan man nått fram till bra rutiner. På vilket sätt kan bristfällig intern kontroll påverka kulturen i Skåne?

      – Intern kontroll är en teknisk term för styrningen av verksamhet och resurser. Någon riskkoppling till kulturen i Skåne finns inte, säger Region Skånes kulturchef Chris Marschall till eventnews. Även Business Region Skåne, som innefattar bland annat bolagen Tourism in Skåne och Event in Skåne får kritik, dock mildare för sin bristfälliga internkontroll.

2010-01-28

 

LILL ERIKSSON

 

Share |

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007