Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Offroad-ensemblen 2010.

Tre komiker, Cecilia von Strokirch, Ann Westin och Yvonne Skattberg, skojar om tre olika livskriser.

FOTO: JEZZICA SUNMO

 

Kvinnor i kris fann varandra

HUMOR. De säger att det är drömmar om frihet, öppna landskap och gemenskap som ligger bakom den nya turnén. Komikerna Ann Westin, Cecilia von Strokirch och Yvonne Skattberg vill möta glada människor långt ifrån tunnelbanestress och självhjälpsböcker. Troligen är det därför de väljer att köra sin nya humorshow för publik i Sydsverige långt från Stockholm. Men det var i huvudstaden som de upptäckte att de satt ensamma i vars sin bostad, när de inte åkte runt och jobbade med stå-upp på krogarna. Där uppstod idén om att göra något tillsammans.

 

Westin och Skattberg, som båda har utsetts till landets roligaste kvinna, har jobbat ihop förut. De turnerade med humorföreställningen ”En liten jävla kvinnorörelse” för några år sedan tillsammans med Anna-Lena Brundin. Nykomlingen Cecilia von Strokirch är en lovande ståuppkomiker som redan synts på scener från Kiruna i norr till Malmö i söder. Sedan hösten 2008 driver hon klubben med det anspråkslösa namnet Tiny Comedy i Stockholm.

 

Trots, eller snarare tack vare, åldersskillnaden har drömmen om ytterligare gemenskap nu blivit verklighet. Om ett par veckor är det premiär för deras nya show som inte helt oväntat tar upp 30- 40- och 50-årskriser.

Hur viktig är gemenskapen med de två andra?

      – Den är grundförutsättningen för att kunna ha roligt och vara roliga ihop. Om vi inte kan bejaka varandras idéer och infall händer ingenting. Vi har otroligt roligt på repetitionerna och jag hoppas och tror att det kommer märkas när vi uppträder, säger Cecilia von Strokirch till eventnews.

      Att åka ett humorgäng tillsammans brukar många gånger vara på männens initiativ, men alltså inte när det gäller de här komikerna.

 

Varför blev det inte samarbete med manliga komiker?

      – Vi valde varandra och det visade sig att ingen var kille. Vi skulle kanske ha kollat noggrannare, fortsätter Cecilia.

Är det någon skillnad att ”sälja in sig” som grupp eller ensam?

      – För min del är det lättare att skriva superlativ om de två rutinerade och leveranssäkra komikerna jag känner mig ödmjukt stolt över att få arbeta med. Skriva något om sin egen förträfflighet tar mer emot.

Ann Westin och Yvonne Skattberg är hennes förebilder.

     – Första gången jag träffade Ann vågade jag knappt prata med henne, berättar Cecilia von Strokirch.

     En annan skillnad för henne blir upplägget med en hel show. Stand up är enkelt och kan få plats i nästan vilket hörn som helst. Show innebär mer jobb med tekniken, kräver större lokaler och blir dyrare än om man reser själv med det man står och går i.

Blir det tillräckligt arvode att dela på då?

      – Det beror på hur mycket biljetter vi säljer. Än så länge ser det bra ut och vi räknar med att kunna täcka produktionskostnaderna redan nu i vår och få en del över.

      Enligt trion blir det två trekvarts långa akter med främst stå upp, men också musik och sketcher. Planen är att ha en mer koncentrerad turné under hösten och kanske en fortsättning nästa år.

2010-02-10

 

LILL ERIKSSON

 

Turnéorter Offroad

Premiär den 26 februari i Ljungsarp, Tranemo 27/2, Tivoli i Helsingborg 3/3, Norrköping 25/3 Markaryd 8/4, Jönköping 9/3, Linköping 10/3 Falkenberg 7/4.

 

Share |

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007