Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Fantasticks

Efter sportlovsföreställningarna åker Malmöoperans Fantasticks på turné i Landskrona och Kristianstad. FOTO: ROOS & TEGNÉR

 

Mycket kultur på sportlovet

LOVKUL. Eventnews har sonderat terrängen inför den kommande sportlovsveckan. En titt på aktiviteterna och evenemangen i de sydsvenska kommunernas kalendrar visar att hemmastannande ungdomar inte kommer ägna så mycket tid utomhus åt just vintersport.

Kommunerna har gått på samma linje som tidigare år - pyssel, kultur och främst inomhusaktiviteter när det gäller sport. Men på vissa håll satsas det på åtminstone skridskoåkning. En del barn har kanske redan hunnit tröttna på snön - vad erbjuds dem?

 

Kulturlov

I Kävlinge är det cirkusskola och mangakurs, eller bokfika och bio på biblioteket som gäller. På Karlslundsbadet i Landskrona introduceras en ny klättervägg på måndag.

      – Vi hoppas att klätterväggen ska ta Karlslundsbadet till en ny dimension vad gäller badanläggning och kunna ge våra besökare ytterligare en upplevelse, säger Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på Fritids- och kulturförvaltningen. I Malmö visas mycket sportlovsfilm samt familjemusikalen Fantasticks som får nypremiär på Malmö operas Verkstan. I Lomma kan lovlediga göra sin egen film, prova magdans och den brasilianska kampsporten Capoeira hos ABF. Det är en kombination av kampsport, dans, kultur, filosofi och akrobatik till musik och sång.

Mer av sistnämnda vara får även Halmstadungdomarna tillgång till under invigningsveckan i sin nya arena, dit bland annat turnéföreställningen High School Musical med Kevin Borg i huvudrollen landar. Den gör också ett stopp i Kalmar första sportlovshelgen.

 

Kollar bajs och spyboll

I Helsingborg blir det både sportlovskul på Dunkers, som satsar på workshops, teater och balettföreställning, och på Fredriksdal. I parken kommer ungarna ut. Där får stora och små lära sig mer om djur, natur och kultur, bland annat genom att bygga fågelholkar och titta på djurbajs. En och annan spyboll ska också undersökas, sen avslutas lovveckan med fastlagsleken ”Slå katten ur tunnan”. I Karlshamn får de unga uppleva musiksagan Dra dit pepparn växer, en upptäcktsresa till Indien med Ensemble Mare Balticum. Där liksom i de flesta andra sydsvenska kommuner är det ingen hejd på pysslet, bland annat ska det tillverkas saker av gamla förpackningar, burkar och lock.

2010-02-19

 

LILL ERIKSSON

 

Fotnot. Ta del av de sydsvenska kommunernas sportlovsprogram.

Efter artikelns publicering presenterades sportlovsaktiviteter på Bulltofta rekreationsområde, där det finns både pulkabacke och skidspår på 6,6 km respektive 2,2 km. Där finns också skidor i barn- och vuxenstorlekar att hyra.

 

Share |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obanteatern

Vad kan man och vad kan man inte göra? Obanteatern undersöker tokiga idéer i en föreställning regisserad av Ika Nord på Dunkers i Helsingborg.

 

 

Undersökande barn på Fredriksdal.

Fredriksdal satsar på djur, natur och kultur för unga på sportlovet.

FOTO: FREDRIKSDAL MUSEER OCH TRÄDGÅRDAR

 

 

 

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007