Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Många vill värma Europes publik

SUPPORT. Efter att det blev känt att Europe inleder Östersjöfestivalen med en konsert på torget i Karlshamn, har många band hört av sig till kommunens festivalledning. Band från hela landet har vädjat om att få agera förband till rockbandet, som lockar en publik på flera tusen människor.

      Men kommunen vill hellre samarbeta med trogna partner, det vill säga Musik i Blekinge och Sveriges Radio Blekinge. Tillsammans ska de hitta tre förband från det lokala och regionala musiklivet. Ena bandet, ska ha koppling till Blekinge och utses av en jury som lyssnar igenom alla inskickade demos. Ännu har inga sådana skickats in. Det andra bandet utses av juryn i samband med årets regionfinal av Musik direkt, som äger rum på stadsteatern i Karlshamn den 17 april. Tredje bandet ska man hitta via radion, bland de artister som är med i Blekinge P4:s program Topplistan.

I juryn som ska utse de två första bidragen sitter Pergunnar Carlson, länsmusikchef på Musik i Blekinge, Göran Eklund, kanalchef Sveriges Radio Blekinge P4, Ingolf Persson, festivalgeneral Sweden Rock Festival samt Roger Karlsson, Karlshamns kommun/Östersjöfestivalen.

      Redan innan förbandssöket har Musik i Blekinge fått in ett 70-tal anmälningar till tävlingen Musik direkt. Bland dessa ska man hitta en lämplig kandidat och det behöver inte vara samma band eller artist som vinner den tävlingen. Att få vara förband till Europe bedömer kommunen vara så attraktivt och förmånligt att inget artistgage behöver betalas ut.

2010-03-04

 

LILL ERIKSSON

 

Share |

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007