Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

 

Kikki Danielsson

Kikki Danielsson. FOTO: EMMA SVENSSON

Kikki ställer in gråtet

Spelar i Sean Banan-film istället för vårens comebackshow.

 

INSTÄLLT. Nej, countrysångerskan Kikki Danielsson får inte gråta ut. Åtminstone inte på svenska scener den kommande våren. Arrangören Kulturbolaget i Malmö har ställt in hela turnén på grund av för dålig biljettförsäljning.

     – Jag är självklart ledsen att göra min publik besviken. Jag bad managern att inte boka någon konsertturné i januari. Jag vet nämligen, sedan 70-talet, att januari är en månad då människor har ont om pengar efter jul och nyår, säger hon till eventnews.

 

Spelar diva

I våras kom Kikki Danielssons första album på 18 år och en efterlängtad självbiografi släpptes. Nu i höst skulle hon göra comeback med showen ”Kikki gråter ut”. Men turnén flyttades fram.

     – Oroa er inte, visst kommer jag och gråter ut, men flotta erbjudanden och många åtaganden har kommit emellan, som gör att jag dessvärre inte har haft den tid och engagemang jag önskat att lägga på showen och som den förtjänar, sade hon då. Istället blev det en filminspelning med komikern Sean Banan i Afrika. Där spelar hon en divig version av sig själv, eller lite ”Lady Gaga-wannabe”, som hon beskriver det själv. Filmen handlar om en galen resa där Kikki och Sean Banan i Borat-stil ska spela in en musikvideo tillsammans.

       Långfilmen ”Seanfrika” har premiär i februari nästa år. Då skulle hon egentligen stått på scener runt om i Sverige för att ge sin greatest hits-show, på bland annat teatrarna i

Landskrona och Ystad och på Palladium i Malmö. Hennes bästa låtar varvade med gripande historier från hennes liv.

Men det blir alltså inte av den här gången heller. Publiken ställer inte upp när ”Kikki gråter ut”. Fansen verkar inte ha fattat den ironiska titeln. Folk lockas inte till mera gråt.

     – Tyvärr är det ju alltid artisten, i det här fallet jag, som får skiten för en inställd turné. Men jag tar faktiskt inte på mig den skulden, fortsätter Kikki Danielsson.

 

Just nu sitter hon gipsad upp till knäna och kommer inte ur huset utan hjälp. I förra veckan var hon så ivrig med att få upp all julbelysning utomhus, att hon snubblade över några pionrötter i rabatten. Och sen på den sträckta kabeln till utomhusslingan.

     – Jag föll mjukt ut på gräsmattan, men fick vänster fot under kroppen och det blev en fraktur. Jag kan inte göra nånting, berättar Kikki som inte gillar den här timingen heller, nu inför jul.

     Kanske blir det nya året mer lyckosamt. Kanske kommer publiken om nästa show har en tydlig och positivt klingande titel. För den som har hört nya plattan vet att Kikki fortfarande har massor kvar att ge. Vilka andra möjligheter finns att se dig live framöver?

     – Nästa år firar jag 40 år som artist och jag funderar på att eventuellt göra något kul med Wizex, eftersom det var där jag började 1972. Jag har aldrig tidigare firat något jubileum, så nu är det dags, säger Kikki som dessutom fyller 60 år då.

 

Dessutom ska man kunna se countrysångerskan som snapphane någon gång runt 2015. Filmaren Anders Olofsson från Helsingborg spelade in första scenen i Snapphanefilmen 1996 och under åren har bland andra Lasse Brandeby, Suzanne Reuter, Göran Stangertz och Sven Wollter spelats in. I augusti förra året skulle han ha spelat in Loshultskuppen, då svenske kungen blev bestulen på sin krigskassa. I scenen ska det vara med en bondkvinna som är med i kuppen. Och Olofsson tänker sig Kikki som den kvinnan.

     – Han vill spela in min roll här uppe i Hälsingeskogarna. Men nu varvar hon ner efter ett år med boksigneringar och intervjuer. Diskussionerna med skivbolaget fortsätter – om hur nästa år ska läggas upp.

     – Jag hoppas tempot blir lite lugnare 2012. Gips, kryckor eller rullstolar ska inte få hindra mig att sjunga, så länge folk vill lyssna och så länge jag känner lusten, avslutar Kikki Dee.

2011-12-09

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

      Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

Här finns vi på Facebook!

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007