Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Darin ingen superstjärna utan dans

Darin

Darin gav allt i sången. Men något fattades.

FOTO: CHRISTIAN ERIKSSON

 

Den skånska publiken är fortfarande skeptisk. Men så kommer ju inte Darin från Skåne, utan Vällingby. Ola, Måns och Andreas hyllades som rödgula söner. Ja, till och med Eurovision-Robin har dialekten på rätt ställe i gommen. Stackars Darin. Han kanske måste flytta till Malmö för acceptans.  
Bandet och körduon känner naturligtvis av den trevande stämningen. De börjar klappa, veva och hoppa för att locka fram liknande beteende från sundsborna. Det funkar si så där och känns inte så spontant.  

 

Så sjunger Darin Ugglas ”Astrologen”, som Darin gjort till sin egen stora hit. Publiken vaknar tillfälligt ur sin koma, men somnar snabbt in igen under nästföljande ballader. Han sjunger lågt och med sin känsligaste röst som aldrig tvekar på en endaste ton. Det respektlösa sorlet från baren dränker hans ord. Det här är ju för sorgligt. En blivande superstjärna på besök och inte fler som bryr sig.


Darin berättar om sina sex album, turnéer landet runt och faktiskt i stora delar av Europa. Onödig information för den skånska publiken som med sina kritiska blickar likgiltigt signalerar ”kom tillbaka när du erövrat världen”. Han fortsätter stolt om att hans nya skiva spelats in i USA på rekordtid med producenter och låtskrivare som tidigare jobbat med både Rihanna och Madonna. Flera av låtarna blev klara på bara en vecka. Det är disciplin det. Och ganska stort. Men inte heller detta får igång åhörarna. Då tar han till sitt tyngsta vapen. Levererar tre snabba danssteg, som direkt tagna ur en

KONSERT. Vad är det Öresundsborna inte förstår? Varför står vi bara där och iakttar tyst och reserverat på håll? Ingen hänger över dikeskanten. Ingen flippar ut i euforisk dans. Allt man ser i mobilkamerornas sken är en stilla publik som unisont granskar den ännu ganska unge mannen på scen. Som om Darin kom från en annan planet.

 

Han välkomnades visserligen artigt och uppslutningen var god på KB i Malmö under fredagskvällen. Darins tredje storstadskonsert på sin nya turné med alla de nya och gamla låtarna från hans tioåriga karriär. Men publiken verkar fortfarande tagen på sängen. Har han verkligen hållit på så länge?
Darin hoppades ju många var det unga svenska undret som skulle slå igenom internationellt redan som tonårsstjärna. Så mycket bättre såväl sångmässigt som karismatiskt än den där kanadensiske lille pågen Bieber. Och med ännu större potential än de andra svenska talangjaktskillarna, om han bara försågs med fler sådana bra låtar som han skriver själv.

 

Det tog tid men till slut fick Darin igång allsången.

FOTO: CHRISTIAN ERIKSSON

 

Michael Jackson-video. Då får Darin den respons han förtjänar. Och vi som trodde att han kanske hade skadat sig. Darin kan ju dansa! En anledning till så lite danssteg kan vara att det är trångt på scenen, särskilt med två fullstora trumset. Tekniken på KB reder inte ens ut ett, så Darin skulle kunna få dansa hur mycket som helst om ena trummisen och hans pukor fick lite vårledigt. Utan mer koreografi än så här, tar det tid för glädjen att spira.

 

Men Darin lyckas få till det till slut med bara sin musik. Snart hörs äntligen allsången. “Why does it rain” från 2005, ”You’re out of my life” från 2010 och många av de andra singelhitsen. Han ser lättad ut och säger ”vilken publik!” och fortsättningen på den meningen gör han rätt i att hålla inom sig själv. Långt senare under konsertkvällens andra hälft, är publiken varm i kläderna. Skit samma om det beror på lokalens undermåliga ventilation. Nu är vi igång. Inte alls så värst unga tjejer tjoar med i versen, en hel del killar diggar också nöjt. Grupper av medelålders tanter dansar på stället och flera gubbar som kan vara nåns pappor verkar gilla läget. Nästa gång Darin - börja med dansen! 

2013-04-20

 

LILL ERIKSSON

 

Fotnot. Darin återkommer till den skånska myllan under sommarens turné, den 13 juli gästar han Tivolirock i Kristianstad.

Darin

FOTO: LILL ERIKSSON

Darin

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

      Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

Här finns vi på Facebook!

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007