logga5 röd                                                    - för nöjes skull


 

Rödhökarna kommer in.

I morgon Långfredag väntar ett helskånskt möte i kvalserien.

Röda hökar i frostigt möte

 

Malmös målvakt uppfyller förväntningarna i glashalt evenemang

 

HOCKEY. Ska man beskåda en ishockeymatch för första gången finns det all anledning att göra det nu. Igår var det premiär för kvalserien och för Malmö Redhawks var det aldrig några tveksamheter när de slog Leksand med 3–0 hemma i isstadion. I morgon Långfredag gäller det att prestera igen och då blir det en sydsvensk match som heter duga, när Malmö möter Rögle i Ängelholm.

   Idag hyllas målvakten Jani Hurme som höll nollan hela vägen fram till avblås. Han värvades inför säsongen för att laget skulle kunna ta sig tillbaka till elitserien. Och nu menar Malmölaget att de i finländaren har seriens främsta målvakt. Under tio matcher ska Redhawks kriga för en plats i elitserien. Laget har fått kritik för att spela ett omständigt och gammalmodigt spel, men det fungerar uppenbarligen alldeles utmärkt.

Hungrigt lag

Igår på kvalseriepremiären var det alltså Leksand som stod för motståndet, samma lag som för ett år sedan skickade Malmös elithockeyspelare till hockeyallsvenskan.

   – Vi har tränat i två veckor nu med ett kort avbrott för matchen mot Danmark, så laget är väldigt sugna på att allt ska dra igång nu. Detta har vi väntat hela säsongen på. Vi har en bra harmoni och känsla i laget, så allt är på topp, sa den taggade tränaren Bobo Simensen inför matchen.

 

Malmö Redhawks vann till slut med 3-0.

Efter ett mål i powerplay och ett med en man mindre på banan avgjorde Redhawks Johan Björk slutligen i tom kasse. Här syns ett av Leksands försök i första perioden. Då slog de nästan två gånger fler skott än Malmö.

 

Tuffa puckar

Som rent nöje är det naturligtvis mer fart och action i ishockey än till exempel under en fotbollsmatch. Å andra sidan krävs lite rutin för att överhuvudtaget klara av att följa pucken med blicken. En plats högt upp på läktaren ger bra överblick och är relativt lugn. Lite väl tumultartat kan det bli hos hejarklacken, som det blev för supporterna under Röglematchen igår, när ett räcke lossnade och några människor skadades lindrigt.

 

Skånsk kamp imorgon

För att höja stämningen och adrenalinnivån finns olika knep, som till exempel pyroteknik ute på isen eller en speaker med filmtrailerröst som laddar publiken medan ismaskinen dansar i följsamt strålkastarljus strax innan de sportsliga inslagen. Dessa kan ibland handla mer om in-slag och mindre om sportslighet. Hursomhelst är det för den öppensinnade evenemangsbesökaren en, på ett positivt sätt, omskakande upplevelse att i en fullknökad isstadion ta del av de uppfriskande avbytena och känslostormarna som bara finns inom hockeyn. För Malmös motståndare imorgon, Rögle, blev det igår inga poäng med sig hem från Mora. Matchen som var mållös i över 40 minuter slutade med 2-1 till Dalmasarna. 080320

 

TEXT & FOTO: LILL ERIKSSON

Jani Hurme stoppade allt igår.

Leksands supportrar kunde bara handfallet titta på när Jani Hurme stoppade allt i hans riktning.

 

 

Nöjda evenemangsbesökare i Malmö isstadion igår kväll.

Publiken verkade fullt nöjd med gårdagens evenemang i Malmö isstadion. Särskilt efter det andra målet i första perioden.

 

Malmöfans

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007