logga5 röd                                                    - för nöjes skull


 

Ung gitarrguru med guran i två band

 

Vic Zino lirar inte bara i förbandet. Han spelar i Hardcore Superstar också!

 

LUND. Det befriande med hårdrock är spontaniteten. Pajar en mick, så vad gör det? The show must go on – man fortsätter sjunga. Inget är på vissa sätt. Hoppar den uttråkade gitarristen av mitt i turnén plockar man snabbt in en ny som gör succé. Så är det i fallet Hardcore Superstar, aktuella med spelning på Kulturmejeriet i Lund i gårkväll. Bokat sedan tidigare var support av sleazebandet Crazy Lixx från Malmö. Det var innan gitarristen Vic Zino fick det permanenta jobbet hos HCS. Därmed får han spela två gigg på samma kväll – i Lund gjorde han det iförd svart kjolstycke med ursprungsbandet och i oskuldsfullt vitt tillsammans med de nya kollegorna. I övrigt samma utmärkta scenframträdande.

vic Zino

Vic och Jocke.

Interaktionen mellan nye Vic Zino och Jocke Berg fungerar väl i Hardcore Superstar. Något liknande märktes inte när Zino spelade med sitt gamla gäng Crazy Lixx.

 

 

Vic och Jocke trivs ihop.

... eller hur? Missade du spelningen i Lund, körs en repris i bland annat Jönköping, Halmstad, Malmö och Ljungby nu i mars.

Långt scenbyte

Nu fick Zino visserligen vila mellan akterna, det dröjde nämligen tre kvart innan allt var riggat och klart och huvudnumret kom på scen. Bland fansen bekymrar man sig över hur den unge mannen på sikt ska klara två uppdrag med lika stort engagemang. Men på scenen igår kväll märktes ingen återhållsamhet i den inledande konserten då Crazy Lixx bjöd på en halvtimme med främst äldre låtar. De lyckas värma upp Lundapubliken som till en början verkade oroväckande lugn och sansad. Efter låtarna från senaste plattan Loud Minority kom toppstämningen tyvärr av sig lite i den långa väntan på Hardcore. Men snart var det fullt ös igen, till stor del tack vare Vic Zino som lyftes av hemmapubliken, vilket smittade av sig på Göteborgarna.

 

Glatt och glammigt

Glada unga tjejer och killar längst fram, nyfikna 30+-are med en öl lite längre bak. Det framgångsrika Hardcore Superstar, lockar med sin upplyftande melodiösa glamrock en blandad publik ute på sin omfattande världsturné. Det var inte knökfullt i Lund, men intresset för bandets musik är starkt efter internationella succén med först förra skivan och nu ”Dreamin’ in a Casket” som släpptes i november. Hitlåtarna och killarnas glada nunor liksom bränner sig fast i hjärnan. Det kan få till följd att även den som inte brukar lyssna på hårdrock sällar sig till leden. Singeln ”Bastards” som sålde guld och låg högt på många topplistor fick dock inte plats på nya skivan, så den har man helt enkelt skippat. Som sagt, det ska inte va’ på vissa sätt. 080307

 

TEXT & FOTO: LILL ERIKSSON

 

 

Publiken fick vad de ville ha när Hardcore Superstar spelade på Mejeriet.

Kulturmejeriet i Lund.

HCS drog en blandad publik igår.

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007