Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

 

BP Fellows på scoutmiddag i Kristianstad.

Nästan som på scoutläger. Kungaparet och andra exklusiva gäster deltog i scoutevenemanget i Kristianstad i helgen.

FOTO: HELENA ÖHLUND

 

Exklusiv scoutträff med kungaparet

SCOUTMÖTE. Wallenbergare, näringlivstoppar, shejker och svenska kungaparet var några av de 200 gästerna på helgens evenemang på Yllan i Kristianstad förra veckoslutet. Alla tillhör dem sällskapet BP Fellows uppkallad efter Baden Powell, militären som en gång grundade scoutrörelsen 1907. Numera är det en stor internationell sammanslutning med över 1 700 medlemmar från ett 70-tal länder, som åker på sådana här tillställningar två gånger om året.

 

Laddar för jamboree

Målet är att samla in medel till scoutrörelsen, och det lär bli en slant eftersom inträdeskravet lär vara en donation på minst 10 000 dollar och enskilda gåvor på en miljon kronor förekommer ibland. Enligt Kristianstadbladet är en av de svenska medlemmarna före detta ABBA-sångerskan Anni-Frid Lyngstad. Under scoutlägret på Rinkaby 2001 utanför Kristianstad tillhörde hon färskingarna i föreningen, sedan dess har till exempel Maths Malmström från Sparbanken 1826 kommit med.

     – Vi vill engagera oss för scouting, eftersom det är en fin grej att stödja. Att stödja scouting är som att stödja samhället i stort. De problem som finns i samhället finns även i Kristianstad och scouting jobbar för att motverka de problemen, förklarar han för lokaltidningen.

     Att BP-evenemanget hamnade i Skåne är ingen slump så här två år innan världsjamboreen i samma stad. Tanken är att de exklusiva gästerna väl hemma igen ska sälja in Kristianstad som lägerort och regionen som besöksplats. Enligt Kristianstadbladet har Boy Scouts of America redan ringt för att boka 1 700 dubbelrum till 2011. Under BP-evenemanget blev det inte bara besök på den tänkta lägerplatsen, man hann också med ett internationellt styrelsemöte med kungen, besök på Wanås slott och ett seminarium om värdebaserat ledarskap. På fredagskvällen blev det lyxig lägerinspirerad middag på Yllan.

2009-09-04

 

LILL ERIKSSON

 

Drottning Silvia

Drottning Silvia var ute i god tid för att bland annat inspektera lägerplatsen i Kristianstad.

FOTO: HELENA ÖHLUND

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007