Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Snålt med evenemang på kommunsidor

ONLINE. Internet är fantastiskt, eller hur? Men kanske var det bättre förr. Åtminstone om man sitter uttråkad en fredagskväll och inte vet vad man ska hitta på. Förr i tiden ringde man en automatiskt talande röst som informerade om kvällens evenemang och aktiviteter. Idag finns allt på nätet. Men hur väl använder kommunerna den nya tekniken för att sprida information om olika evenemang? eventnews har gått in på några sydsvenska kommuners evenemangskalendrar, de som oftast ligger under respektive turistsajt, för att se vad man kan hitta på en helt vanlig fredagskväll.

 

Kommunerna Kävlinge och Landskrona hade inget evenemang alls inlagt när vi testade söka runt på fredagseftermiddagen den 12 mars. Varken inom kultur eller fritid.

      – Vi bytte system igår och därför har det varit lite glapp i uppdateringen, kolla igen - nu finns det ganska mycket, säger Kävlinge kommuns kultursamordnare Heidi Viman till eventnews idag. Vi gör en ny sökning och får upp filmen Fåret Shaun för förskolepublik på biblioteket som enda fredagsevenemang. Är det bara viss information som publiceras på er hemsida?

      – Alla evenemang som skickas in till oss läggs ut. Alla arrangörer är dock inte lika duktiga på att skicka in, fortsätter Heidi Viman.

 

I Höörs kommun verkade det först lovande. Där skriver man på sin kultur- och fritidsida: ”I Höör finns det mycket att se och göra. Mer än hundra föreningar skapar grogrund för ett myllrande kultur- och idrottsliv”. Besökaren länkas vidare till turistbyråns hemsida, men efter ett klick på ”veckans evenemang” är det stopp. Ett varningsmeddelande om tekniskt fel visas även idag när eventnews kontaktar kommunens sidansvarige.

      – Vi har fått en ny databas samt fått vår sida ombyggd. Därför fungerar inte våra sökfunktioner, förklarar Helén Magnusson på Höör kommuns turistbyrå. Felet ska vara avhjälpt under dagen eller senare i veckan. Så länge hänvisar turistbyrån till Region Skånes sajt skane.com och fliken Det händer. Även regionens hemsida är under stor omgörning, men fungerar medan man kan testa den nya betaversionen separat.

 

Kalendervy på Höör turisbyrås hemsida.

Den som letade evenemang i Höör i denna och förra veckan stötte på patrull.

FOTO: SKÄRMDUMP TURISTHOOR.SE

 

 

 

Just nu flyttar även Malmö sin evenemangs-kalender till ett nytt system, därför är det tomt på sidan. Istället hänvisas besökare till malmotown.com där man hittar de stora evenemangen. På malmo.se/kultur finns också om kultur och nöjen.

 

Det är skralt med evenemang på många sydsvenska kommuners webbplatser, men det finns exempel på kalendrar som underhålls flitigare. Höganäs hade tre evenemang förra fredagen. Halmstad, Kristianstad och Lunds kommuner lyckades bättre med att få ut sina evenemang på hemsidan. Eller så är det så att där helt enkelt finns mer att göra. I Halmstad kunde man välja på 15-talet aktiviteter, allt från barnteater och mc-mässa till bingo och tango. De andra två orterna hade hälften så många evenemang.

      En stor stad är ingen garanti för att man ska hitta många tips på fredagsnöjen. I Helsingborgs evenemangskalender fanns bara fyra poster den 12 mars och så även i skrivande stund. I fredags kunde man välja bland fyra utställningar, samtliga på Dunkers kulturhus.

2010-03-17

 

LILL ERIKSSON

 

Share |

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007