logga5 röd                                              för nöjes skull


 

 

 
biosalong roterad

Kommande biopremiärer

 

Redaktör Marie Öhgren, 080331

 

Fredagen den 4 april

 

Things we lost in the fire

 

Audrey Burke (Berry) chockas svårt när den lokala polisen ringer på och meddelar att hennes älskade man Brian (David Duchovny), fallit offer för en slumpmässig våldshandling och skjutits på öppen gata. Paret har två barn tillsammans och Audrey som levt tryggt och lyckligt i sitt 11 åriga äktenskap med Brian, tappar fotfästet i tillvaron. Ur en plötslig impuls tar hon kontakt med Brians närmaste barndomsvän, Jerry Sunborne (Del Toro). Jerry som under många år kämpat med sitt drogmissbruk, tackar oväntat ja till Audreys vädjan om stöd och flyttar in hos Audrey och barnen. FOTO: UIP

Things we lost in the fire

 

Varg

Fredagen den 4 april

 

Varg

 

Varg är en dramatisk och storslagen vildmarksberättelse, där en urbefolknings traditionella livsstil ställs mot storsamhällets regler. Kerstin Ekman har skrivit manus och Daniel Alfredson regisserar. Fotograf är Jörgen Persson och huvudrollen som Klemens spelas av Peter Stormare.

 

 

Före detta Dramaten-skådespelaren Peter Stormare har varit tillfälligt tillbaka hemma i Sverige för att spela in film i hemtrakterna.

FOTO: SF FILM

 

Fredagen den 28 mars

 

27 Dresses

 

Alltid brudtärna och aldrig brud. Jane är den ständiga brudtärnan vars egen lycka inte tycks finnas i sikte. När yngre syster Tess står brud med Janes chef, som Jane dessutom är hemligt förälskad i, bestämmer hon sig för att gå till botten med varför hon aldrig lyckas hitta den rätta.

27 DressesFOTO: SF FILM

 

Fredagen den 28 mars

 

 

Flyga drake

Flyga Drake har spelats in i öknen i västra Kina vid gränsen till Afghanistan.

FOTO: SANDREW METRONOME

 

Flyga drake

 

Baserad på en av vår tids mest hyllade romaner är Flyga Drake en djupt rörande berättelse om vänskap, familj, förödande misstag och försonande kärlek. I ett splittrat land på väg mot krig är två barndomskompisar, Amir och Hassan, nära att slitas isär för alltid. Det är en härlig eftermiddag i Kabul och himlen lyser av upprymd glädje över en oskyldig drakflygarturnering. Men i efterdyningarna av dagens seger, kommer en pojkes skrämmande svek att leda till en katastrof" och ett episkt sökande efter försoning. Nu, efter att ha levt i USA i 20 år, återvänder Amir till ett farofyllt Afghanistan hårt styrt under Talibanerna för att konfrontera de mörka hemligheter som fortfarande förföljer honom och för att en sista gång försöka ställa saker till rätta. Golden Globe-nominerade regissören Marc Foster (Stranger than fiction, Finding Neverland ochMonster's ball) gör film av Khaled Hosseinis bästsäljare.

 

Onsdagen den 19 mars

 

 

Meet the Spartans

 

Ingen går säker i denna hysteriska komedi där det skämtas om bland annat fejkade magrutor, gröna träsktroll, blonda arvtagerskor, adopterande kändisar, utflippade sångerskor och dansande pingviner. Meet the Spartans handlar om den store ledaren Leonidas som måste samla ihop Spartas mest välutrustade (i ordets alla bemärkelser) män för att stoppa Perserna från att invadera hans rike.

I rollerna ser vi bland andra Sean McGuire, Carmen Electra och Method Man. Och i sin mest betydande roll hittills får vi se den store Ken Davitian - mest känd för sin oförglömliga nakenbrottarscen i succén ”Borat”. Filmen är regisserad av Jason Friedberg och Aaron Seltzer.

 

 

 

 

I påsk visas Meet the Spartans som har premiär på sydsvenska biografer nu på onsdag.

FOTO: FOX FILM

Meet the Spartans

 

Angel

Onsdagen den 19 mars

 

 

Angel

 

Colin Nutleys nya film med Helena Bergström, Rolf Lassgård, Rikard Wolff, Elisabet Carlsson och Johan Rabaeus i rollerna. Efter att ha varit firad rocksångerska på 80-talet har karriären gått utför för Angelica ”Angel” Holst. Nu är det hög tid att kliva tillbaks in i rampljuset – men för att nå toppen krävs mediernas uppmärksamhet och frågan är vilket pris Angel är beredd att betala för att komma dit igen…

 

Helena Bergström gör som vanligt huvudrollen i maken Colin Nutleys film.

FOTO: SF FILM

 

Fredagen den 14 mars

 

10 000 B.C.

 

Det fanns en tid då både djur och människa var otämjda och då den väldiga mammuten vandrade på jorden. En tid då de idéer och den tro som föddes för evigt skulle forma mänskligheten. 10 000 B.C. berättar historien om en ung jägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas försöka rädda den kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.

 

FOTO: WARNER BROS

10 000 B.C.

 

Horton

Fredagen den 14 mars

 

Horton

 

Från skaparna av Ice Age-filmerna kommer nu det storslagna animerade familjeäventyret Horton. Filmen handlar om den nyfikne elefanten Horton som en dag hör ett rop på hjälp från ett litet dammkorn. Dammkornet är i själva verket en hel liten värld och Horton måste nu göra allt för att rädda den.

 

FOTO: FOX FILM

 

Fredagen den 7 mars

 

Iskariot

 

Iskall thriller om brödraskap och skuld. Valle (Jacob Ericksson) har alltid älskat sin lillebror Adam (Gustaf Skarsgård). Själv är han framgångsrik kirurg med fru, barn och fin villa på Lidingö medan Adam redan tidigt fastande i droger och kriminalitet. Sakta men säkert närmar sig Adam sin egen undergång. Han jagas av den undre världen för en obetald skuld och söker hjälp av sin bror. Valle och hans familj hotas och han tvingas välja mellan att överge sin lillebror eller sätta familjen i säkerhet.

FOTO: SCANBOX ENTERTAINMENT

Iskariot

 

3:10 To Yuma

FOTO: SF FILM

Fredagen den 7 mars

 

3:10 To Yuma

 

Westernklassikern 3:10 to Yuma blev film första gången 1957, då med Glenn Ford i rollen som den laglöse Ben Wade. I James Mongolds (Walk the Line) film, är det Russell Crowe som spelar den hänsynslöse Wade. När han blir tillfångatagen utfästs en belöning till den som kan eskortera honom till tåget till Yuma där han ska ställas inför rätta. Den fattige ranchägaren Dan Evans (Christian Bale) åtar sig den riskfyllda uppgiften, för att med hjälp av pengarna kunna rädda sina ägor från att lösas in av banken. Med Wades mannar hack i häl påbörjar Evans den farliga resan mot rättvisan.

 

 

Tidigare biopremiärer

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007