Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Lisa firar 20 år med stolthet

JUBILAR. Det blir en Skandinavienturné efter de första kalasen i Stockholm. Tillsammans med All Star Band gästar Lisa Nilsson i mars bland annat Köpenhamn och Malmö med det bästa från sin karriär. Lisa Nilsson har släppt nio album sedan debuten ”Lean on Love” 1989. Hon fick sitt stora genombrott 1992 när hon började sjunga på svenska och släppte ”Himlen runt hörnet”. Tillsammans med Mauro Scoccos texter och produktion av Johan Ekelund såldes skivan i närmare en halv miljon exemplar över hela Norden och belönades med fem Grammisar. Det blev ett till album med Scocco och Ekelund 1995, men sen tog Lisa en välbehövlig paus.

      – Jag har kommit till en punkt när jag känner mig försonad med och stolt över min karriär. I perioder har jag haft svårt för det gamla, svårt att stå för alla val och haft behov av att frigöra mig, men nu kan jag njuta av gamla skivor och lyssna på konsertinspelningar och bli ”avundsjuk” på mig själv. Jag kan uppskatta alla olika faser och se tillbaka med kärlek och stolthet, säger Lisa Nilsson.

      När hon återvände till rampljuset vid millenniumskiftet var det med egenkomponerad musik för första gången. I Brasilien sökte hon sen ny inspiration. Där fann hon också spännande musiker att jobba tillsammans med. Två skivor har det blivit med dem, senast ”Sambou Sambou”, från tidigare i år, som hon även framfört live mer latinamerikanskt än man trodde var möjligt med en svensk sångerska på en skånsk scen.

      Lisa Nilsson har också lagt sin tid på en hyllningsdokumentär till den klassiska danska jazzklubben Monmartre. I samband med det turnerade hon med några av världens främsta jazzmusiker, som också medverkade i filmen. Den 6 mars sjunger hon i Malmö konserthus och den 18 mars på Stora Vega i Köpenhamn.

2009-12-11

 

LILL ERIKSSON

 

Share |

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson är äntligen stolt.

FOTO: CAROLINE ROOSMARK

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007